Sunday, May 15, 2011

MB Kesal video seks lucah ciptaan UMNO/BN diedar
Selayang - Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim yang turut menyampaikan ceramah "Munajat Umat Menolak Fitnah" meluahkan kekecawaan terhadap penyebaran VCD Lucah ciptaan UMNO/BN.

"Satu perkara yang sangat menyakitkan hati saya, apabila malam ni masyarakat tidak ada kerja lain, diedarkan pulak VCD yang kononnya melibatkan Anwar Ibrahim.

"Ini saya anggap satu kerja bodoh dalam negeri yang kaya. Sebagai pimpinan saya mengimpikan Negara yang aman, tenteram oleh rakyatnya (baldatun tayyibatun wa rabbun ghafur)" ujarnya sambil menunjukkan VCD yang dipegang kepada hadirin yang diedarkan di luar stadium oleh pihak yang tidak bertanggungjawab.

Beliau berkata, UMNO/ BN terlalu 'sibuk' menabur fitnah dan meracuni fikiran rakyat sehingga tidak ada masa memikirkan soal ekonomi dan pembangunan negeri itu.

"Petang tadi saya pergi ke Kuala Selangor terdapat projekrumah terbengkalai sebanyak 6,000 unit. Mereka yang membeli rumah sudah lebih 20 tahun tidak dapat dan kontraktornya pula telah lari. Penduduk disitu benar-benar kecewa dan menangis kerana rumah yang diimpikan tidak dibina".

"Saya pergi dan selesaikan dengan pemaju dan pembeli. Saya berjumpa dengan pihak kontraktor tersebut dan berjanji untuk menyelesaikan masalah penduduk dengan cara memasukkan wang ke akuan Kerajaan Negeri berjumlah RM 4 juta untuk meyakinkan rakyat disitu kembali".

"Duit tersebut kita akan bantu rakyat yang teranayai. Ini lebih baik daripada edar VCD ini yang diedarkan oleh orang yang dianggap saya adalah mereka membuat kerja bodoh tidak mendatangkan faedah langsung", katanya.

"UMNO/BN di Selangor tidak boleh selesaikan masalah penduduk, yang boleh buat hanyalah edar VCD bongok ini," katanya dan disambut gelak tawa hadirin.

Deklarasi Anti-Fitnah turut dibacakan dengan dipimpin oleh Pengerusi Saf Anti Fitnah (SAF), Mohd Azmi Abd Hamid.

Deklarasi daripada 60 NGO tersebut menurut Azmi akan diserahkan kepada Yang di-Pertuan Agong dan pihak-pihak tertinggi yang lain.

Turut menyampaikan ceramah Timbalan Presiden PKR, Mohamed Azmin Ali. Hadir sama Presiden PKR, Datuk Seri Wan Azizah Wan Ismail.Editor : khaulah azwar

No comments:

Post a Comment

SIMFONI KASIH TAUTAN HATI