Wednesday, October 27, 2010

Kilang Perabot Hiasan Musnah sekelip mata

Jln 4 Kg. Kerdas Gombak - Terkilan apabila kilang perabot yang telah diusahakan 10thn yang lalu kini terbakar hangus dengan sekelip mata.
Ahmad Zathul merupakan pemilik kilang hiasan perabot tersebut mengalami kerugian sebanyak RM100,000 lebih. Katanya, "Semenjak Kilang saya beroperasi disini selama 10thn tidak pernah lagi berlaku kebakaran".
"Terdapat perabot -perabot hiasan yang telahpun siap dibuat hendak dihantar pada pemilik yang telah membuat bayaran duit muka juga telah musnah. Walaubagaimanapun saya akan bertemu dengan pembeli untuk menjelaskan perkara ini. Diharap mereka memahami masaalah saya dan beberapa pemilik kilang disini juga yang telah banyak mengalami kerugian".
Punca kebakaran yang berlaku jam 2.30 ptg kelmarin tidak saya ketahui kerana ketika kejadian adalah cuti hujung minggu. Alhamdulilah kakitangan saya dan pemilik kilang lain juga tiada disini jika tidak sudah pasti akan melibatkan kehilangan nyawa, katanya.

YB Dato’ Dr. Hasan bin Haji Ali, Pengerusi Jawatankuasa Tetap Hal Ehwal Islam, Adat Istiadat Melayu, Infrastruktur dan Kemudahan Awam merangkap Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Gombak Setia telah turun padang melawat tempat kejadian baru-baru ini melahirkan rasa simpati kepada semua pemilik kilang yang terbabit.

Beliau bersama rombongannya telah melawat diseluruh kawasan tersebut untuk melihat kemalangan yang berlaku.

Y.b Dato' Hasan telah menyampaikan sumbangan ikhlas kepada pemilik kilang tersebut bagi meringankan bebanan mereka. Semoga bantuan diberi dapat membantu semua pemilik kedai perabot yang terlibat dalam kejadian ini.Editor : Khaulah Azwar

SIMFONI KASIH TAUTAN HATI