Monday, September 2, 2013

RON95, diesel naik 20 sen seliter, hadiah BN kepada rakyat

KUALA LUMPUR 3 SEPT: Kerajaan Umno BN menghadiahkan kepada rakyat kenaikan harga minyak, yang dilihat akan terus membebankan rakyat di negara ini
Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak mengumumkan kenaikan diesel dan minyak petrol RON95 naik 20 sen seliter mulai semalam.
Najib mengumumkan perkara itu dalam sidang media di Pejabat Perdana Menteri di Putrajaya sebentar tadi.
Pengumuman berkenaan disifatkan sebagai hadiah PRU kepada rakyat, khususnya kepada ahli Umno dan BN yang mengundi parti itu pada pilihan raya umum lalu.
Sejak Najib menjadi PM pada April 2009, kenaikan Ron 95 ini adalah yang ketiga. Sebelum ini, pada 16 Julai 2010 harga minyak itu naik 5 sen menjadi RM 1.85 seliter dan pada 3 Disember 2010 naik lagi 5 sen menjadi RM 1.90/liter.

Manakala kenaikan Diesel itu pula sebanyak empat kali. Masing-masing pada RM1.70 seliter pada 1 September 2009, RM1.75 (16 Julai 2010), RM1.80 (3 Disember 2010) dan kini terus melonjak menjadi RM2.00 seliter.

Suara Editor : Daripada dulu lagi.. papa den dah khabor.. hanpa semua taknak dengar.. sekarang hangpa meleltupkan dlm fb rasa tak puas hati.. sekarang hangpa rasa lah.. Semua harga sudah naik..kalau pilih Pakatan Rakyat nasib rakyat terbela..
ORG HABAQ TK MO DENGAQ...lani...tanggung ler...HAMPA YG NAK KN...hehehe...

Harapan Rakyat: Harga Minyak Turun


Itulah den dah cakap orang melayu mudah kena tipu..itupun takde kesedaran diri, bila Pilihanraya semua pangkah UMNO Ngok..skrg depa bagi hadiah istimewa bil air naik, bil api naik (sampai kakitangan TNB kena potong jari potong bekalan elektrik) UMNO ngok bawah pimpinan Jari duk ketawa sambil kata sapa suruh pilih kami.. itupun orang melayu kita tak sedar..sedar... so jangan merungut... UMNO ada nak tlg orang melayu ke????

Hidup Bersama - A. Samad Said

SIMFONI KASIH TAUTAN HATI