Tuesday, July 2, 2013

Jambatan Parit Batu 10 Siap Dibina, ADUN Seru Rakyat Rajin Imarah Masjid dan Surau


Parit 10, Sabak Bernam 3 Julai : Rakyat Sabak Bernam melahirkan rasa gembira apabila Jambatan lama telah dinaiktaraf dan telah dirasmikan oleh Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sabak Bernam malam tadi, Sallehen Mukhyi.
Exco Agama, Sallehen Mukhyi rasmi Jambatan Baru Masjid Parit 10


“Sebelum ini jambatan yang terdapat berhampiran jalan besar merupakan jambatan lama tidak bersimen  dan mudah memberi kemudaratan kepada pengguna yang ingin menunaikan solat di Masjid Parit 10 tetapi setelah saya diberi mandat sebagai ADUN di kawasan ini kita telah menerima aduan rakyat untuk membina jambatan baru. Alhamdulilah kerja pengurusan di mudahkan”, kata Sallehen.  

Menurut Sallehen tujuan Jambatan tersebut dibina kerana ia merupakan satu keperluan kepada penduduk disini dan mengelak berlakukan kemudaratan kepada pengguna.  

Sallehen merangkap Exco Hal Ehwal Islam, Permodenan Pertanian, Pembangunan Desa  menambah lagi, “saya  menyeru  semua umat Islam di kawasan ini khususnya dengan adanya Jambatan baru mereka akan bertambah ringan untuk beribadah dengan melakukan solat berjemaah dan mengikuti aktiviti yang dianjurkan oleh Masjid.

Masjid dan surau perlu diimarahkan tanpa mengira parti politik. Apabila kita berada di rumah Allah sewajarnya hal keduniaan di ketepikan”, katanya kepada pemberita.
Hadir sama Tuan Hj Mohamed Izam Bin Mohamed Yusof, CEO Zakat Selangor dan Ustaz Jamsari Marsom Nazir Masjid Parit 10. 

Editor Khaulah AzwarSIMFONI KASIH TAUTAN HATI