Wednesday, September 5, 2012

Samseng Umno serang pejabat KEADILAN


PETALING JAYA 5 September: Sekumpulan 30 samseng Umno mengadakan demonstrasi dan bertindak ganas dengan menyerang ibu pejabat KEADILAN, dekat sini tengahari tadi.

Setiausaha Wanita KEADILAN, Juwairiya Zulkifli ketika dihubungi memberitahu, kumpulan itu memakai kemeja-T Umno dan Barisan Nasional.

“Mereka memegang kain rentang sambil menjerit antaranya, ‘Jalur Gemilang’ dan mengeluarkan kata-kata kesat terhadap Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim,” jelas beliau.

“Tak cukup dengan itu, kumpulan itu akhirnya bertindak ganas dengan cuba menumbuk mereka yang cuba mengawal keadaan,” katanya.

Demonstrasi pada jam 12.30 tengahari itu tadi dileraikan sepuluh minit kemudian dengan bantuan polis seramai 20 anggota yang terpaksa membuat sekatan di hadapan pejabat.

Kejadian ini merupakan insiden terbaru samseng Umno yang dilihat semakin berani menyerang Pembangkang sejak kebelakangan ini.

Ahad lalu, Anwar turut diserang di Masjid Al-Hussain, Seberang Pumpong, Alor Setar, Kedah ketika sedang menyampaikan tazkirah Maghrib, selepas bas jelajah Merdeka Rakyat dibaling batu dan disimbah cat merah di Kelantan sehari sebelumnya.

Sakitnya Amat di Rasai, Syafakillah Nurul Azani Mantan UIA.


Ya- Allah begitu hebat ujian mu pada adik seperjuangan ku, mantan naqibah uia.. Adik seperjuangan ku Guru   di sekolah kebangsaan sri gunong.
 
Semoga diberi kekuatan dan kesabaran kepada beliau dan keluarga dalam hadapi ujian hidup. 
Kesakitannya amat ana rasai, Ya-Allah sembuhkan sakitnya :(

Sedikit perkongsian perkhabaran berita dan keadaan  sahabiah Nurul Azani  dalam lawatan ziarah. 

Makluman perkembangan terkini beliau:

Semakin kritikal, kanser sudah merebak ke tulang dan hati.

Tak boleh bangun sendiri,  semuanya kena orang lain bantu 99%, dah kena pakai pampers.

Belakang beliau terluka (akibat lama berbaring tu) sudah nampak tulang.

 Tulang beliau (akibat kansernya) sudah 'pecah' sikit mengakibatkan ada serpihan yang menikam dagingnya apabila berbaring.  Jadi orang lain kena sentiasa perhatikan situasi beliau.

Beliau hanya selesa mengiring kiri sahaja akibat faktor 4.
Nurul sebelum di uji sakit, senyum sahabat penawar duka.. rindukan gurau sendamu.

Kalau nak bercakap dengan beliau kena dekatkan dengan telinganya sebab terlalu angat
perlahan.

 Sudah mula berlaku halusinasi.

Berat badan sudah mulai susut kepada kurang lebih 20kg sahaja  tinggal kulit dan tulang sahaja. (sebab itu pada faktor (4) boleh dilihat tulang beliau)

Secara fitrahnya sokongan moral sangat diperlukan disamping sokongan kewangan.
 Sesiapa yang ingin menyumbang, boleh panjangkan kepada sahabat2 di Kedah insyyallah.

Semoga sedikit bantuan itu akan meringankan sedikit beban mereka. - Akh Ridhauddin

Sikap Biadap Pimpinan UMNO Diikuti Penyokong


Di Malaysia Perbuatan memijak/membakar Gambar atau menunjukan Isyarat LUCAH di anggap MULIA bagi sesetengah golongan terutamanya UMNO/BN.

Malah tidak akan di ambil TINDAKKAN UNDANG-UNDANG.

Tidak pernah berlaku Polis Diraja Malaysia menubuhkan Unit Khas.

TETAPI sekiranya kumpulan bertentangan yg melakukan dengan kadar segera di tubuhkan Unit siasatan khas utk menyiasat.

Rakyat bukan buta mata utk menilai semua ini. Bagaimana ibubapa begitulah anak-anaknya..

DEMI KEADILAN UNTUK SEMUA
UNDILAH PAKATAN RAKYAT

PDRM Jangan Ada Sikap Dwi Standard

PETALING JAYA: Ketiadaan anggota beruniform Polis Diraja Malaysia (PDRM) untuk menjaga keselamatan awam ketika sambutan ambang kemerdekaan peringkat Selangor menggambarkan sikap dwi-standard, kata Exco Kesihatan, Pekerja Ladang, Kemiskinan dan Kerajaan Prihatin, Dr Xavier Jayakumar. 

Beliau  berkata tindakan  PDRM benar mengecewakan kerana  slogan yang digunakan  ‘Tegas, Adil dan Berhemah’  tidak menggambarkan  perkara sebenar.

“Kita mahu, pihak polis bertindak adil berdasarkan slogannya, ‘Tegas, Adil dan Berhemah’ dan bukannya hanya bertugas apabila melibatkan program yang diadakan oleh Umno-BN sahaja dan pemimpin kerajaan pusat sahaja, ujar beliau"

Menurut Dr Xavier, tiada seorang pun anggota polis beruniform kelihatan bertugas dalam acara 
sambutan yang berlangsung di Dataran Kemerdekaan Shah Alam pada Ogos 30.

Beliau turut berkata tindakan polis itu telah menyebabkan keselamatan orang ramai, pemimpin kerajaan negeri dan kakitangan awam terancam.

Menurutnya pihak polis sepatutnya mengutamakan keselamatan awam dengan tidak membiarkan diri mereka dipengaruhi unsur-unsur kepentingan politik mana-mana pihak.

Xavier sekali lagi melahirkan rasa kecewanya apabila PDRM dan Angkatan Tentera Laut Malaysia menarik diri dari acara perbarisan sambutan itu pada saat akhir.

“Adakah mereka menerima arahan dari ‘tangan-tangan di atas’ untuk menarik diri dari menyertai program anjuran kerajaan Pakatan Rakyat?

“Ini jelas menunjukkan bahawa walaupun kita sudah 55 tahun merdeka, kita sedih kerana institusi keselamatan masih tidak bebas dan terus dijajah,” ujarnya lagi.Editor : Khaulah Azwar

SIMFONI KASIH TAUTAN HATI