Wednesday, August 10, 2016

Pemakanan Bagi Pesakit Stroke (Rawatan Alternatif Sekitar Gombak, Batu Caves, Hulu Klang)

Berikut ini adalah makanan yang sebaiknya. Anda perlu berwaspada dan berhati-hati kerana mengandung lemak  yang tinggi:
 • Potongan daging berlemak
 • Makanan atau minuman yang bersantan
 • Krim
 • Kuih dan biskut
 • Makanan yang mengandung kelapa atau minyak sawit
 • Keju
 • Mentega

Agar kadar kolesterol dalam tubuh Anda berkurang, maka diet Anda harus seimbang. Diet seimbang merangkami makanan yang kaya akan lemak tidak merbahaya, di antaranya :

 • Buah avokad
 • Minyak ikan
 • Minyak zaitun, minyak nabati, minyak dari bunga matahari, serta biji rapa
 • Kacang dan biji-bijian

Mencegah stroke dengan olahraga (Bersukan/ beriadah)

Olahraga (Bersukana / beriadah) secara teratur dapat membuat jantung dan sistem peredaran darah bekerja lebih efisien. Olah raga juga dapat menurunkan kadar kolesterol dan menjaga berat badan serta tekanan darah pada tingkat yang sehat.Tingkat kolesterol yang disarankan para ahli kesihatan adalah 5 milimol/liter darah, sedangkan tekanan darah yang sehat berada di kitaran 90/60 mmHg sampai 120/80 mmHg. Tekanan darah diukur menggunakan dua bilangan. 

Bilangan pertama mewakili tekanan jantung saat memompa darah ke seluruh tubuh atau dikenal sebagai tekanan sistolik. Sedangkan bilangan kedua mewakili tekanan jantung saat beristirahat untuk menunggu kontraksi atau detak jantung berikutnya dan ini dikenal sebagai tekanan diastolik.

 

Aktivitas aerobik seperti bersepeda dan jalan cepat selama dua setengah jam tiap minggu sangat disarankan. Namun bagi mereka yang baru sembuh dari stroke, sebaiknya berkonsultasi terlebih dahulu dengan doktor sebelum memulai kegiatan olahraga. Olahraga teratur biasanya mustahil dilakukan di beberapa minggu atau bulan pertama setelah stroke, namun Anda sudah bisa mulai berolah raga setelah rehabilitasi mengalami kemajuan.


Berhentilah merokok

Risiko stroke meningkat dua kali ganda jika Anda merokok karena rokok dapat mempersempit arteri dan membuat darah cenderung menggumpal. Dengan Anda tidak merokok, maka kesihatan Anda dapat meningkat serta terhindar dari masalah kesihatan lainnya, seperti penyakit paru-paru dan jantung.Hindari konsumsi minuman kerasMinuman keras mengandung kalori tinggi. Jika minuman keras di ambil secara berlebihan, maka  anda mudah  dapat berbagai penyakit  seperti stroke, diabetes, tekanan darah tinggi, dan penyumbatan pembuluh arteri. Konsumsi minuman keras berlebihan juga dapat membuat degupan jantung menjadi tidak teratur.
 
Dapatkan rawatan alternatif Bekam, urutan saraf dan sakit stroke dengan segera. Call 011-278224633 /03-61772506

Urut Bekam Percuma Kawasan Lembah Klang Gombak, Batu Caves, Hulu Klang

KERANA DIRIMU SGT BERHARGA.. TEBUS TAWARAN URUT BEKAM PERCUMA KHAS UTK SEMUA PATIENT SAYA.

Adakah anda kerap migrane, kebas2 pd tangan dan kaki, badan terasa berat, mengalami ketegangan urat leher, belikat, pinggang, mengalami kolestrol dan darah tinggi?? Jika perkara ini berlaku bertindaklah segera dengan buat rawatan bekam. Bekam akan membuang toksin, asid urik, darah kotor yg ada dlm tubuh badan anda.

Kesan tidak buat rawatan pesakit kerap sakit kepala.akibat darah tinggi dan kolestrol yg tidak d kawal akan berlakunya pecah pembuluh darah.harapan utk kena minor stroke lbh mudah berlaku.ada di antara pesakit saya telah hilang ingatan akibat pembuluh darah beliau telah pecah.hampir 1 bln saya merawat pesakit sy berulang dari kl-tampin.alhamdulilah dgn izin allah dgn bekam, mandian terapi ais bidara syifa beliau semakin pulih dan ingatannya kembali pulih.beliau baru balik umrah setelah sihat sepenuhnya.

Insyaallah dgn berbekam membantu atasi 72 jenis masalah kesihatan anda. Atasi sihir, awet muda. Badan lebih bertenaga selepas buat rawatan. inilah yg d saran nabi saw agar melakukan bekam agar dpt ibadah dgn lbh sempurna. Tiap penyakit ada ubatnya melainkan mati.

Tawaran istimewa sempena hari kelahiran ibu,saya bulan ogos ni, kami beri package pd tn/pn. Percuma urutan bekam membetulkan saraf. Call 011-27824633, 03-61772506 utk dapatkan rawatan alternatif.


Tunjukkan watsapp ini sbg tebus tawaran yg sy beri pd anda seisi keluarga. . Sah sehingga 28 Ogos jam 12 mlm:)

KAMI PRIHATIN KESIHATAN ANDA

Layari fb;Rawatan alternatif umi sue.

SIMFONI KASIH TAUTAN HATI