Saturday, July 9, 2016

Guna ayat Al-Quran bagi atasi sakit sawan, Sawan boleh di sembukanBt Caves : Seperti diterangkan, wujud gangguan pada sistem saraf pesakit. Punca sebenar belum disahkan dan terdapat banyak hadis mengenai sawan menyebut gangguan jin. Sebaiknya pesakit perlu dapatkan rawatan terlebihd ahulu di Pusat Rawatan Alternatif Umi sue (011-27824633 /03-61772506).

Diriwayatkan daripada Nabi Sulaiman bin Daud a.s., baginda melihat seorang perempuan tua rambut beruban, mata biru, kening bertanduk, betis kecil, rambut kusut masai, mulut ternganga dan keluar pucuk api, dapat membelah bumi menggunakan kuku tajam dan memecahkan batu besar dengan pekikan suaranya.

Nabi Allah Sulaiman bertanya, siapakah kamu? Adakah kamu manusia atau jin? Kerana aku tidak pernah melihat orang paling hodoh selain engkau.

Jarum yang dapat dikeluarkan di kaki pesakit sawan. pesakit berusia 57thn .Kena sawan di usia emas. Inia adalah sihir dan santau
Perempuan itu menjawab: “Akulah Ummu Sibyan (Jin ibu penyakit sawan) yang dapat menguasai ke atas anak Adam lelaki dan perempuan, …"

Dari Husain bin Ali r.a., ia berkata Rasulullah saw bersabda: “Siapa yang melahirkan anak lalu bayi yang dilahirkan diazankan pada telinga kanan dan diqamatkan pada telinga kirinya, nescaya ummu sibyan tidak akan mengganggunya."

Abu Sulaiman berkata apabila sekumpulan sahabat dalam perjalanan dan bertemu orang terkena sawan. Salah seorang membacakan Surah Al-Fatihah dan meniup di telinga beliau. Pesakit itu segera sembuh.

Apabila Nabi Muhammad s.a.w. dimaklumkan mengenai perkara ini, beliau berkata: "Ia (Surah Al-Fatihah) adalah" Ibu Al-Quran "(Ummu al-Qur'an) dan penawar setiap penyakit."

Di sini, pesakit sawan diberi ayat berikut untuk diamalkan disertai doa kepada Allah mohon penyembuhan. Ayat tersebut adalah:
Surah Az-Zumar ayat 24 hingga 37
Surah Al-Hijr ayat 66 hingga 99
Surah Al-A’raaf ayat 43 hingga 56
Surah Ambiya ayat 74 hingga 81

Pesakit dirawat bagi menbatlakn sihir sawan
Pesakit hendaklah membaca surah pertama, tiga kali pada malam dan surah kedua, tiga kali siang. Amalkan tiga hingga empat minggu. Selepas itu, pesakit perlu memohon doa penyembuhan kepada Allah.
Selepas itu, pesakit hendaklah mengulang surah seterusnya. Lebih baik pesakit datang berjumpa perawat di pusat rawatan alternatif umi sue, supaya kami memeriksa jika ada gangguan makhluk halus.


Kepada pesakit, jangan putus asa dan anggap penyakit sawan apat dibantu.
"Kami menurunkan dari Al Quran itu suatu yang menjadi penawar dan rahmat bagi orang-orang yang beriman.."-(Al-Israa', 17:82)

InsyaAllah, dengan izin Allah kami boleh membantu pesakit sawan.. Call 011-27824633 , 03-61772506

SIMFONI KASIH TAUTAN HATI