Saturday, December 15, 2012

Najib, Rosmah, Datuk Nazim Perlu di Disiasat Kes Bunuh Altantuya

KUALA LUMPUR :  Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak, isterinya Datin Seri Rosmah Mansor serta adiknya Datuk Mohammad Nazim Razak disiasat mengenai pendedahan terbaru yang dibuat ahli perniagaan Deepak Jaikishan.

Ini kerana Deepak dilaporkan mendakwa ketiga-tiga individu tersebut terlibat dalam usaha merangka Akuan Bersumpah Kedua (SD2) yang dilakukan penyiasat persendirian P Balasubramaniam.

SD2 merupakan satu dokumen yang berkait rapat dengan kes pembunahan wanita Mongolia Altantuya Sharibuu pada Oktober 2006.

Ketua Koordinator Jingga 13, Fariz Musa berkata, satu siasatan wajar dilakukan berkaitan pendedahan Deepak mengenai penglibatannya untuk membuat SD2 yang bertujuan untuk menyekat pendedahan yang lebih besar.

Oleh itu Fariz berkata Polis dan Peguam Negara didesak supaya membuka balik kes pembunuhan yang ternyata wujud saksi baru di dalam kes itu.

“Penglibatan Najib dan Rosmah dalam kes tersebut perlu diambil tindakan dengan serius oleh pihak polis.

“Satu tindakan salah guna kuasa dan rasuah bagi tujuan perbuatan menutup jenayah yang dilakukan oleh mereka,” dakwa NGO Jingga 13 ketika ditemui di luar Ibu Pejabat Daerah (IPD) Dang Wangi disini dalam sidang media.

Beberapa portal berita telah menyiarkan pendedahan terperinci Deepak yang mengatakan beliau mengaku bercakap dan bertemu Najib dan Rosmah di kediamannya bagi mencari jalan untuk berjumpa Balasubramaniam.

Perjumpaan tersebut bertujuan membatalkan pengakuan bersumpahnya yang pertama (SD1).
Deepak mendakwa Nazim dihantar bagi mewakili Najib dan perbincangan dilakukan termasuk merasuah Balasubramaniam bagi membatalkan SD1 dan membuat SD2 di sebuah hotel di Kuala Lumpur.

Selain itu, Deepak turut memaklumkan bahawa Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) memanggil beliau untuk disiasat namun beliau menyatakan SPRM lebih berminat untuk menutup kes tersebut dan tiada tindakan diambil.

 Editor : Khaulah Azwar

UMNO Jangan Menterdarah Duit Rakyat-DSAI


Video streaming by Ustream

Tazkirah : Jujur Dalam Semua Perkara

Tazkirah tanyalah utz hanafi pendakwah bebas. Renungan utk semua insan lebih2 yang bergelar yb2, datuk, datin, semua hamba Allah yang sentiasa berurusan dengan insan yang lemah.

Sahabat Nabi SAW begitu hairan mengapa umar r.a dipilih Allah org yg mudah masuk syurga.

sahabat tersebut sering mengitip waktu malam apakah amalan baginda sehingga di pilih masuk syurga. nak dikatakan berqiammulail se
tiap hari tidak sama sekali.

Baginda tidak puas hati lalu ditanya wahai sahabat apa amalanmu sehingga kamu di pilih masuk ahli syurga.

Jawab sahabat tersebut. Demi Tuhan aku tidak mempunyai amalan lain melainkan setiap hari apabila aku terjaga daripada tidur selepas solat, membuat kebaikan, menjaga siraturrahim, tidak niat utk menipu orang lain dalam apa juga aku lakukan. (amalan ini juga antara utk umur yang panjang.


Moga kita juga ikutilah sunah tersebut utk mendapat keredhaan Allah SWT. Alhamdulilah sedikit ilmu utk dikongsi bersama utk mengenali diri sendiri betapa kita adalah hamba Allah yg lemah.

Jangan sekali kita menindas, menipu orang. Di dunia berbagai kita boleh buat tetapi di hari pembalasan semua akan di lihat amalan kita.. wallahhualam.

Ittaquallah.

SIMFONI KASIH TAUTAN HATI