Wednesday, August 26, 2009

Keratan Akhbar Metro-Wang Palsu Bawah Pintu utk hadiah pengundi..Rakyat tertipu
Erm.. Kesian sungguh rakyat p.pinang, agaknya sebelum ni prk yang telah dijlnkan dimana2 semua rakyat telah diperdayakan oleh PUAK UMNO.. akhirnya sepandai2 tupai melompat jatuh ketanah jg.. setiba ana bermula bertugas di p.png..P Ibarahim, JPN mengambil ana dan k.ruz.. kami minum ptg utk menghilangkan kepenatan seketika.

Sepanjang mkn ptg tu le.. mcm2 p.ibrhaim cerita pada kami utk kami bayangkan PRK di p.png.. kata p,ibarahaim beliau dan ptgs JPN dpt duit palsu yg diberi oleh pengundi pada ptgs kami utk siasasatan. Pihak petugas kami cuba bawa ke Bank, Pasaraya..hampeh mmg betui semua direjected. Duit PALSU... dah bankrup ke sampai gitu puak depa kenakan rakyat..

Tak mengapalah cuma ana hrp Pengundi - pengundi yg ALLAH bg pikiran yg waras pk lah sebaiknya.jgn kerana lontaran wang ringgit tidak seberapa kita buat keputusan pemilihan pemimpin dgn begitu mudah. Semuanya ALLAH tanya pada kita kemudian hari...Kaji dan selidik sebetul2nya.. kalau payah sgt..buatlah istikarah siapakah pemimpin yg terbaik utk dijadikan ikon pd negeri tersebut. ISLAM tidak blh dibeli dgn wang ringgit..duit sekejap saja blh hbs tp adakah kita sbg org ISLAM sanggup memperdagangkan akidah, akhlak, iman kita semata-mata kerana pilihan raya??.. Semoga dgn doa kita dlm setiap solat utk dipelihara cahaya hidayah dan iman sentiasa dijg dgn baik..renung2kanlah wahai pengundi..jgn butakan hati kita setelah ALLAh bg penglihatan yg baik..kalau buta mata maka gunakanlah mata hati kita dgn sebaiknya..utk menilai mana yg terbaik.. waallhhualam..


SIMFONI KASIH TAUTAN HATI