Thursday, May 24, 2012

Samseng UMNO Kacau Ceramah PAKATAN Kerana Takut


KUALA LUMPUR 25 MEI : Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim menyifatkan insiden  provokasi daripada Umno-BN sehingga menyebabkan seorang warga emas cedera di kepala sebagai perbuatan samseng dan tidak berakhlak.

“Tindakan pemuda Umno-BN itu dilakukan bagi menghalang pimpinan PKR untuk memberi ceramah sempena Pelancaran Jentera Baru Keadilan Lembah Pantai.

Kenapa Umno-BN takut kita bagi ceramah? Sanggup upah orang untuk baling batu. Ini Malaysia negara rakyat bukan negara samseng, kita ada adat,” katanya.

“Ketika kejadian itu, didapati seorang warga emas cedera di kepala akibat terkena balingan batu oleh pemuda Umno-BN yang menghadiri ceramah dianjurkan oleh “TIBAI” bersebelahan dengan khemah PKR.

Sementara itu, Anwar turut mengulangi janji PAKATAN untuk menurunkan harga minyak, menghapuskan tol dan memberi pendidikan percuma sekiranya gagasan itu menang pada pilihanraya umum akan datang.

Tambah beliau lagi, UMNO-BN  bukan sahaja pandai mengamalkan budaya memfitnah tetapi juga mengadaikan tanah melayu di Kampung Baru.

Katanya, Menteri Wilayah Persekutuan dan Kesejahteraan Bandar Datuk Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin menyerahkan 40 peratus tanah Kampung Baru kepada pemaju bukan melayu.

“Siapa yang minta kawasan itu? Pemaju mana? Atau tauke-tauke yang dia jaga sebab itu senang beliau bagi,” katanya.

Tambah Anwar, taraf kewarganegaraan juga tidak diberi kepada kaum bukan melayu di kawasan ini walaupun mereka dilahirkan di negara ini.

“Jika dibawah Pakatan Rakyat, kita akan jaga semua kaum dan kita tidak akan bagi rakyat dari negara lain yang baru tiga bulan datang ke negara ini tetapi menerima taraf kewarganegaraan seperti yang dilakukan oleh Umno-BN,” katanya.

Ujarnya lagi, rakyat juga boleh menilai banyak perkara yang dilakukan Umno-Bn masa kini termasuk kes fitnah ke atas dirinya mahupun pemimpin Pakatan yang lain.

“Saya dihina sudah 14 tahun, tetapi ramai rakyat pelbagai kaum sanggup menerima saya.

“Budaya ini kita tidak akan bawa dalam pakatan, kerana tuan guru selalu berpesan, jika kita hendak membawa perubahan, kita mestilah membawa contoh yang baik kepada rakyat,” katanya.

Hadir   ceramah malam  tadi,  MP Lembah Pantai,  Nurul Izzah Anwar menyampaikan hadiah pelajar cemerlang Ujian Penilaian Sekolah Rendah (UPSR).

Sebelum itu, kira-kira 9 malam, seramai 80 orang yang berpakaian baju-T merah, berkumpul di luar tempat Anwar berceramah, sambil melaungkan  “Tibai (Tolak individu Bernama Anwar Ibrahim).”


Ini adalah kali kedua dalam tempoh seminggu di mana ceramah Pakatan menjadi sasaran balingan batu dan telur. Sebelum ini ia berlaku di Merlimau, Melaka pada 19 Mei, lalu.
 
 
Note: Dimanakah nilai2 murni yang diterapkan pimpinan UMNO kepada semua ahlinya.. Sudahlah masuk rumah orang, tak berakhlak langsung. 
 
ooo Negara Malaysiaku sungguh memalukan..

teman duk pelik, kenapa kawasan tempat lain UMNO2 ni mengganas mcm orang hilang akal, tapi di Gombak kalau DSAI, mai tak berani pula buat kacau..

Moga yb and DSAI selamat..amiin


Editor : Khaulah Azwar

Isu Perdana Menteri Malaysia, Pak Najib tersebar di Hong Kong Pula...


Malu Den dibuatnya, kenapa Den dapat PM macam ni wei...


Di Malaysia, Najib masih boleh mengawal dan mengarahkan media-media cetak supaya menggelapkan kes rasuah Kapal Selam atau masa depan media-media tersebut digelapkan oleh pentadbiran Najib. 


Tetapi kuasa Najib tersebut hanya terhad di dalam Malaysia sahaja.. untuk negara lainarahan Najib tak laku, kecuali arahan disertakan dengan USD.. macam kes BBC hari tu..


Semalam, sebuah akhbar yang diterbitkan di Hong Kong telah menyiarkan kes atau scandal yang melibatkan Presiden UMNO yang juga Perdana Menteri Malaysia ini. 


Menurut apa yang dilapornya, Najib dipercayai atau disyaki telah memainkan peranan sebagai dalang atau perancang utama kepada pembunuhan Altantuya.Dan telah dilaporkan juga bahawa Mahkamah Perancis telah memanggil Najib untuk
memberikan keterangan di mahkamah Perancis yang sedang menyiasat kes rasuah ini. 


Altantuya telah digambarkan sebagai juru bahasa yang menjadi orang tengah dalam kes rasuah pembelian kapal selam yang melibat RM500Juta dana rakyat Malaysia. 


Sekarang.. sudah banyak media-media asing yang melaporkan kes Najib dan Altantuya ini..


Kalau berita tentang Anwar yang tidak benar dilaporkan oleh media asing, maka riuh rendahlah pencacai UMNO menyarankan agar Anwar mengenakan tindakan saman terhadap pernerbitan itu..


Kenapa tidak disarankan kepada Najib supaya saman penerbitan-penerbitan yang menyiarkan kisah Najib dan Altantuya ini?..


Suruhlah Najib saman..  Ketika banyak negara mula melaporkan kisah Najib dan Altantuya ini.. ada rakyat Malaysia sendiri pula masih tidak percaya akan adanya kisah ini kerana mereka telah menjadi mangsa pembodohan pemimpin UMNO.


Bodoh kerana menjadi mangsa pembodohan pemimpin yang mahu rakyatnya bodoh supaya mudah untuk terus diperbodohkan..


HIDUP MELAYU!!! kah..kah..kah.. ada mata, buka.. ada otak fikir dan jangan biarkan diri anda terus menjadi mangsa pembodohan oleh pemimpin UMNO..  Info ini diperolehi dari Ameno World

SIMFONI KASIH TAUTAN HATI