Sunday, February 21, 2016

Kesan resdung yang tidak di buat rawatan bagi kanak-kanak dan dewasa

Kesan resdung yang tidak di buat rawatan bagi kanak-kanak dan dewasa.

* Kanak-kanak

Pesakit rasa lebih selesa selepas buat rawatan terapi resdung
Resdung di kalangan kanak-kanak menyebabkan ia merebak ke dalam mata, mengakibatkan jangkitan sellulitis dan nanah (abses) mata. Sekiranya ia dibiarkan, ia boleh menyebabkan mata menjadi buta. Berlaku pendarahan pada rongga hidung pesakit.
Punca yang menyebabkan kanak-kanak berisiko menjadi buta kerana dinding pemisah ethmoid dengan mata sangat tipis di mana sinus frontal mereka masih belum terbentuk.Sehubungan itu nanah akan dikeluarkan dari rongga mata.
Pada tahap kritikal doktor akan membuat satu laluan supaya cecair dari sinus ethmoid dapat dikeluarkan dari hidung dan ia tidak bertakung lagi.

* Dewasa

Berlaku pendarahan pada rongga pesakit resdung akibat tidak buat rawatan
Bagi orang dewasa, nanah dari sinus frontal tidak dapat keluar dari hidung dan akan masuk memenuhi ruang dalam otak. Dinding pemisah ini menjadi semakin tebal dan sinus frontal telah terbentuk dengan sempurna.Bagaimanapun, keadaan ini mengakibatkan ostia mudah tersumbat. Bahagian sinus maxilla merupakan kawasan yang sering dijangkiti resdung, tetapi komplikasinya amat jarang berlaku.Ini kerana nanah tidak boleh menembusi dinding maxilla yang tebal. Namun, sekiranya nanah merebak ke dalam otak, pesakit perlu menjalani pembedahan sinus frontal dan pembedahan neurosurgery. Bagi kes-kes seumpama ini, kadar kematian meningkat hingga 40 peratus.

Jangan tangguh buat rawatan resdung. dapatkan rawatan alternatif umi sue bagi mengatasi resdung anda. Cegah sebelum merebak. Call 011-27824633@ 03-61772506

Pencerahan Rawatan Tradisional Ayahchik Dungun

Salam sejahtera buat srmua rakan fb. Di sini saya ingin buat pencerahan rawatan tradisional Ayahchik seikhlas hati.

Maksud seikhlas hati adalah pemeriksaan rawatan diberikan tetapi product di syorkan terpulanglah pd pesakit hendak beli atau tidak.

Pihak kami tidak pernah memaksa pesakit utk beli product kesihatan yg dijual.

Pemeriksaan sahaja bayar ikhlas hati.jika tak bayar pun xpe.terpulang pd pesakit. Jika rawatan tersebut memuih kesihatan tn/pn syukur alhamdulilah krn yg memberi penyembuhan adalah allah juga.

Maka Harap dgn penjelasan diberikan dpt memberi pencerahan kpd semua pesakit yg tlh buat rawatan bersama ayahchik team. Tidak ada Sebarang paksaan utk pesakit@ waris membeli product kesihatan.

Pendaftaran masih dibuka call 011-27824633 @03-61772506

Tarikh; 10 Mac 2016

Tempat No 55 Jln 7, Tmn Selayang, Batu Caves, Selangor

Masa L: 8 mlm- Selesai Rawatan Seandainya ayahchik sampai awal rawatan akan bermula 6 ptg. Harap Maklum. Mohon sahabat2 fb bantu buat sebaran luas . tk

SIMFONI KASIH TAUTAN HATI