Sunday, May 15, 2011

MB Kesal video seks lucah ciptaan UMNO/BN diedar
Selayang - Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim yang turut menyampaikan ceramah "Munajat Umat Menolak Fitnah" meluahkan kekecawaan terhadap penyebaran VCD Lucah ciptaan UMNO/BN.

"Satu perkara yang sangat menyakitkan hati saya, apabila malam ni masyarakat tidak ada kerja lain, diedarkan pulak VCD yang kononnya melibatkan Anwar Ibrahim.

"Ini saya anggap satu kerja bodoh dalam negeri yang kaya. Sebagai pimpinan saya mengimpikan Negara yang aman, tenteram oleh rakyatnya (baldatun tayyibatun wa rabbun ghafur)" ujarnya sambil menunjukkan VCD yang dipegang kepada hadirin yang diedarkan di luar stadium oleh pihak yang tidak bertanggungjawab.

Beliau berkata, UMNO/ BN terlalu 'sibuk' menabur fitnah dan meracuni fikiran rakyat sehingga tidak ada masa memikirkan soal ekonomi dan pembangunan negeri itu.

"Petang tadi saya pergi ke Kuala Selangor terdapat projekrumah terbengkalai sebanyak 6,000 unit. Mereka yang membeli rumah sudah lebih 20 tahun tidak dapat dan kontraktornya pula telah lari. Penduduk disitu benar-benar kecewa dan menangis kerana rumah yang diimpikan tidak dibina".

"Saya pergi dan selesaikan dengan pemaju dan pembeli. Saya berjumpa dengan pihak kontraktor tersebut dan berjanji untuk menyelesaikan masalah penduduk dengan cara memasukkan wang ke akuan Kerajaan Negeri berjumlah RM 4 juta untuk meyakinkan rakyat disitu kembali".

"Duit tersebut kita akan bantu rakyat yang teranayai. Ini lebih baik daripada edar VCD ini yang diedarkan oleh orang yang dianggap saya adalah mereka membuat kerja bodoh tidak mendatangkan faedah langsung", katanya.

"UMNO/BN di Selangor tidak boleh selesaikan masalah penduduk, yang boleh buat hanyalah edar VCD bongok ini," katanya dan disambut gelak tawa hadirin.

Deklarasi Anti-Fitnah turut dibacakan dengan dipimpin oleh Pengerusi Saf Anti Fitnah (SAF), Mohd Azmi Abd Hamid.

Deklarasi daripada 60 NGO tersebut menurut Azmi akan diserahkan kepada Yang di-Pertuan Agong dan pihak-pihak tertinggi yang lain.

Turut menyampaikan ceramah Timbalan Presiden PKR, Mohamed Azmin Ali. Hadir sama Presiden PKR, Datuk Seri Wan Azizah Wan Ismail.Editor : khaulah azwar

Rakyat boleh jatuhkan saya dgn Izin ALLAH bukan UMNOSELAYANG, UMNO/BN sudah hilang rasa hormat dan semakin menggila terhadap majlis-majlis agama kerana keghairahan mereka mengaibkan dan menjatuhkan Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Perkara ini terbukti apabila Umno mengedarkan video cakera padat (VCD) seks yang dituduh kononnya pelakunya ialah Anwar di setiap program PKR termasuk di program ‘Munajat Rakyat Menolak Fitnah’ bersama ulama besar dunia, Dr Sheikh Wahbah az-Zuhaily dari Syria, di Stadium Selayang malam tadi.

Anwar dalam ceramahnya berkata, Umno / BN sudah membuktikan bahawa mereka akan menggunakan apa sahaja cara untuk menjatuhkannya dan mengekalkan kuasa mereka termasuk 'merampas' semula Selangor.

"Di setiap program solat hajat, ceramah saya, Umno edar video lucah. Apa Umno tak ada kerja lain selain nak 'membogelkan saya'?" soalnya di hadapan kira-kira 3,000 hadirin yang hadir.

Terdahulu, program dimulakan dengan solat Maghrib berjemaah disusuli dengan tazkirah maghrib bertajuk Qazaf dan Sumpah Laknat – ‘Antara Syariat dan Adat’ yang disampaikan oleh Pengerusi Sekretariat Himpunan Ulama Rantau Asia (Shura), Ustaz Abd Ghani Shamsudin.

Program diteruskan dengan solat Isyak berjemaah dan solat hajat dipimpin Dr Sheikh Wahbah sendiri.

Dr Sheikh Wahbah dalam ceramahnya selepas itu berpesan kepada hadirin agar istiqamah dalam berdoa dan menetapkan keyakinan bahawa Allah akan memakbulkan doa hamba-Nya jika kita menurut permintaan-Nya dan beriman dengan penuh keikhlasan.

Anwar dalam ceramahnya turut merakamkan jutaan terima kasih kepada Dr Sheikh Wahbah yang sanggup datang dari Syria semata-mata untuk bersama-sama rakyat bermunajat menolak fitnah Umno BN.

Beliau berkata, dalam pada Umno BN bercakap soal moral dan akhlak pemimpin, mereka sendiri tidak menjaga adab dan akhlak sehingga sanggup mengaibkan orang lain.

"Pemimpin Umno nak cakap soal akhlak dengan kita? Apa hukumnya sebar video lucah kepada umum?

"Tidak cukup saya dipukul separuh mampus dalam penjara, dibogelkan, sekarang saya dikaitkan dengan video lucah pula.

"Saya nak tegaskan, yang boleh jatuhkan saya bukan Umno, bukan BN tapi dengan kuasa rakyat dengan izin Allah," katanya disambut sorakan dan tepukan gemuruh hadirin.


Editor : khaulah azwar

SIMFONI KASIH TAUTAN HATI