Wednesday, November 6, 2013

PRK Sg Limau, Macam2 Janji Ibrat Air Sungai Mengalir

Restu ibu membawa ke syurga.
KUALA LUMPUR: Para pengundi di kawasan Dewan Undangan Negeri (Dun) Sungai Limau layak diberikan ucapan tahniah dan pujian kerana walaupun ditabur dengan pelbagai habuan material dan janji projek bernilai lebih RM15 juta, 12, 069 daripada mereka masih memberikan undi untuk calon PAS, Ustaz Mohd Azam Abd Samat.

Ahli Jawatankuasa PAS Pusat, Ustaz Idris Ahmad ketika mengulas keputusan PRK Sungai Limau menyifatkan mereka sebagai "pengundi kaya jiwa walaupun miskin harta" meskipun ditawar pelbagai habuan termasuk kambing dan anak ayam.

Ustaz Idris mengakui 'amat gerun' menunggu keputusan pilihan raya apabila waktu pembuangan undi tamat berdasarkan serangan kempen dan umpan BN pada PRK Dun Sungai Limau .

"Sehingga dalam hati saya mengatakan jika menang dengan majoriti satu undi pun tidak mengapa. Kerana PAS bukan melawan BN, tetapi melawan jentera kerajaan negeri dan pusat.

"Projek dijanji macam air sejuk. Menteri dan Exco keluar masuk kampung menaburkan janji sehingga rakyat lupa harga gula baru sahaja naik 34 sen dan minyak 20 sen. Paling kelakar ada Karnival Lelong Mesra Barang Rakyat setiap satu RM1.


"Gula, tepung berharga RM1. Malangnya harga itu tamat setakat malam pilihan raya sahaja. Alangkah baiknya jika pilihanraya kecil setiap hari, maka dapatlah gula, tepung berharga RM1. Ini semua umpan untuk menolak dakwaan pembangkang yang mengatakan harga barang naik di bawah BN," ungkapnya sinis.


Beliau sekali lagi mengucapkan tahniah kepada 12, 069 pengundi di Dun Sungai Limau yang terbukti dan teruji tidak termakan dengan janji-janji BN.

"Mereka tahu beza antara 'janji ditepati' dengan 'janji  manis di bibir sahaja, di hati lain bicara'. Mereka sudah kenal batang tubuh pemimpin Umno, kerana mereka ialah golongan yang berfikir dan ada harga diri. Mereka tidak boleh dibeli dengan harga gula RM1. Biar pun mereka miskin harta tetapi kaya jiwa," tegasnya.

Hidup Seorang Pejuang Yang Banyak Perlu Di Korbankan

Semalam tinggal kenangan bersama teman2 dan adik2 AJK Kem Smart Solat. Walaupun cuti namun seperti tak cuti kerana meneruskan kerja2 yang masih belum diselesaikan. Hanya tinggal 2 minggu kami perlu selesaikan gerak kerja kami. 
Perbincangan Pengarah Program bersama Pengurus Kem Alang Sedayu
Dalam asyiknya bekerja petugas kami telanggar tiang TNB tapi taklah cedera parah. Mungkin kena sumpahan sahabat kami si Utz Asyraf sebab gurau teman2 ketika di Kem Alang Sedayu. Dalam Kepenatan namun ada sahaja yang melucukan. Inilah ukhwah antara kami ada masa tegas, ada masa sangat mesra ada masanya serius tapi itulah asam garam kehidupan. Terima kasih Ya-Allah atas ukhwah ini dan memudahkan urusan kami.
Seawal pagi 9 am edar flyer, tampal poster dan beli barang keperluan kem sehingga 10.30 mlm. Semoga amal di terima Allah yang tidak mampu saya bayar kepada semua AJK.
  Di tuju khas untuk adik2 yang bertungkus lumus komitmen yang tinggi dalam gereak kerja Kem Smart Solat..

Lirik Sunnah Orang Berjuang - Hijjaz

Berjuang menempah susah
Menanggung derita menongkah fitnah
Itulah gelombang hidup samudera duka
Seorang mujahid membela taufiq..

Dipisah dia berkelana
Dibelenggu dia uzlah mula dibina
Namun jiwa tetap marak memburu cinta
Membara demi Allah dan Rasulnya

Berjuang tak pernah senang
Gantung banner fasa kedua di sekitar Hulu Klang

Ombak derita tiada henti
Tenang, resah silih berganti
Inilah sunnah..orang berjuang..

Malamnya bagai rahib merintih sayu
Dihiris dosa air mata
Siangnya bagaikan singa di rimba
Memerah keringat mencurah tenaga
Itulah sunnah..berjuang..ke jalan Allah..

Berjuang memang pahit..
Kerana syurga itu manis
Bukan sedikit mahar yang perlu dibayar
Bukan sedikit pedih yang ditagih

Berjuang ertinya terkorban
Rela terhina kerna kebenaran
Antara dua jadi pilihan.
Dunia yang fana atau syurga..

Berjuang tak pernah senang
Ombak derita tiada henti
Tenang, resah silih berganti
Inilah sunnah orang berjuang

Malamnya bagai rahib merintih sayu
Dihiris dosa air mata
Siangnya bagaikan singa di rimba
Sikap ambil berat antara 1 sama lain, mesra dan sygnya pada teman

Memerah keringat mencurah tenaga

Berjuang ertinya terkorban
Rela terhina kerna kebenaran
Antara dua jadi pilihan.
Dunia yang fana atau syurga..

SIMFONI KASIH TAUTAN HATI