Wednesday, July 14, 2010

Ingat ALLAH dalam Suka, Duka, Dalam Apa Juga..
Seorang alim zaman silam yg masyhur bernama Kabit al-Banani, berkata kpd anak muridnya: "Aku boleh tahu ketika mana Tuhan ingat atau lupa kpdku." Lalu antara muridnya bertanya: "Bagaimana anda boleh mengetahui rahsia ketika Tuhan ingat atau melupakan anda?" Jwpn mudah Kabit: "Apabila aku ingat (zikir) kpd-NYA maka ketika itu DIA ingat akan daku. Justeru jika seseorg berhajat supaya ALLAH beri perhatian terhadap dirinya, terlebih dahulu dia mesti ingat (zikir) kpd-NYA.

Kecantikan pd manusia sekadar tempias drpd kecantikan Allah SWT. Jadi, berikhtiar dan berusahalah utk tarik perhatian ALLAH SWT Yang Maha Cantik itu supaya berpaling kepadanya dan bukan makhluk-NYA.

Wallahu'alam...

WATIKAH PELANTIKAN AHLI MAJLIS PBT PAS

Penyerahan Watikah Pelantikan Ahli-Ahli Majlis PBT PAS di Hotel De Palma Ampang, baru-baru ini dilaksanakan dengan sempurna.

Semasa dalam memberi ucapannya YB Dato’ Hassan Mohamed Ali/Exco Kerajaan Negeri Selangor / Adun Gombak Setia melahirkan kesyukuran dan kegembiraannya kerana amanah yang diberikan kepada semua ahli-ahli majlis kepada masyarakat dapat menjalankan secara profesional dan cekap.

Prestasi semua Ahli -Ahli Majlis PAS, sehingga kini adalah baik dan disanjung oleh pimpinan PAS dan disanjung oleh pimpinan PBT dan penduduk kawasan sekitar.

Walaupun begitu, beliau amat berharap prestasi Ahli-Ahli majlis dapat dipertingkatkan keupayaan dari segi ilmu dan kemahiran dalam memberi khidmat terbaik kepada stakeholder.

Selain daripada itu juga, YB Dato’ juga mahukan Ahli majlis membentuk imej profesional, cekap dan berkesan dalam mengendalikan tugas. Dengan cara ini persepsi masyarakat terhadap PAS akan bertambah baik dan menjadikan PAS saluran terbaik untuk membangun masyarakat, insya-ALLAH.

Editor: Khaulah Azwar


Note : Alhamdulilah semua dimudahkan urusan pentadbiran Ahli Majlis /PAS..semoga amanah yang diberikan dapat dilakasankan dengan sebaiknya.. KZS.. moga dirimu diberi kekuatan meneruskan tribulasi ini.. doa ana sentiasa bersama..


MASA ITU AMANAH, KERJA ITU IBADAH..

SIMFONI KASIH TAUTAN HATI