Sunday, December 29, 2013

Kami Benar-Benar Taubat Tinggal Al Qrqam -HatijahAam:


SHAH ALAM: Hatijah Aam,  Pengerusi Eksekutif, Global Ikhwan Sdn Bhd (GISB) berharap masyarakat tidak meragui taubat yang dilafazkan beliau bersama bekas pengikut Al-Arqam.


“Ikrar taubat yang  saya lafazkan bersama kira-kira 400 pengikut ajaran yang diasaskan Ashaari Muhammad itu lahir daripada kesedaran  kami  terhadap kesilapan lalu.

Dana anak yatim yang sebelum ini didakwa diselewengkan, saya dalam proses untuk dikembalikan semula kepada penerima sebenar setakat mana termampu , kata Hatijah  pada sidang media Majlis Istitabah Pengikut Al-Arqam, di Hotel Concorde, di sini baru-baru ini.

Ketika menjawab satu soalan, Hatijah berkata, kini tidak ada individu yang masih ‘ditahan’ beliau seperti yang dilaporkan media sebelum ini.

Hatijah turut mempelawa pihak yang berminat untuk melihat sendiri perubahan cara hidup dan tempat ibadah bekas pengikut Al-Arqam di Bandar Country Homes Rawang.

“Wallahi, Wabillahi, Watallahi; kami hari ini bertaubat dan menyesal dengan sebenar taubat dan kami begitu hina dan menyesal dengan perbuatan lalu kami.
Hatijah dan beberapa pengikut Al Arqam tandatangi surat sumpah 

“Kami berjanji tidak akan mengulangi lagi perbuatan kami dan selayaknya (wajib) atas kami untuk tidak akan memberi sebarang ruang walau sebesar zarah kepada tempias dan sisa fahaman juga pegangan untuk berdetik serta berlegar di hati kami, apatah lagi kepada insan sesama Islam yang lain,” katanya.

Dalam majlis taubat itu, Hajijah melafazkan persiytiharan taubat di hadapan Pengarah Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS), Datuk Marzuki Hussin; Exco Hal Ehwal Islam, Sallehen Mukhyi; Timbalan Mufti Selangor, Datuk Abdul Majid Omar dan Pengerusi Jawatankuasa Fatwa Kebangsaan, Profesor Emiritus Tan Sri Dr Abd Shukor Hussein.

Editor : Khaulah Azwar

Jingga 13 Tekad mahu saman Amar SinghJingga13Shah Alam : Amizudin Ahmat,  Timbalan Koordinator Jingga 13,  berkata tuduhan tersebut berniat jahat, berunsur fitnah yang melampau serta tidak masuk akal sama sekali dan bertujuan mengalih isu besar mengenai bantahan kenaikan harga barang.
“Jingga 13 tidak pernah sama sekali mengeluarkan sebarang kenyataan atau arahan kepada mana-mana pihak sama ada melalui apa jua instruments merancang untuk mengadakan kekacauan, apa lagi bersabit penggunaan senjata atau bom bagi tujuan mengguling kerajaan,” katanya dipetikMalaysiakini.
Polis SAMMAmizudin berkata kami tidak teagak-agak untuk ambil tindakan saman yang akan diberikan kepada akhbar Utusan Malaysia dan stesen TV3, yang menyiarkan tuduhan tersebut, sekiranya Amar Singh tidak menarik kembali dakwaan terhadap Jingga 13.
“Jingga 13 tegas menyatakan bahawa segala tuduhan jahat yang dikaitkan dengan kami adalah berupa fitnah serta bertujuan memburukkan imej kami serta bertujuan menakut-nakutkan rakyat dengan isu kekacauan, huru hara, senjata dan bom tangan,” kata beliau.

Selamat Kembali ke Sekolah Walaupun Semua Harga Naik.

salam apakhabar semua,semoga semua sentiasa dalam peliharaan Allah SWT. 


Lagi beberapa semua pelajar akan memasuki alam persekolahan. Ibubapa paling sibuk buat persiapan anak-anak walapun pahit menelan dengan harga kenaikan yuran, barang-barnag keperluan anak-anak. 

Sabar teruskan berfikir bagaimana untuk turunkan harga barang.. dan turunkan pemimpin yang zalim.. 


Semoga semua persiapan fizikal, mental rohani dan jasmani juga telah siap. Bukan sekadar membuat persiapan barang2 keperluan anak2 belajar sahaja. 

Untuk pelajar semoga sudah pasang niat belajar dengan betul untuk menjadi pelajar yang cemerlang dunia akhirat. Lihat keperitan ayah ibu kita yang bersusah payah mencari wang untuk bayar yuran, beli barang keperluan. Mungkin ayah ibu ada yangs ampai ikat perut menahan  lapar untuk berjimat cermat.


Ibubapa yang ingin daftar anak-anak ke tuisyen LASAK sila hubungi kami di talian 013-6893185- 017-2436875. 

Insya-Allah kawasan batu caves akan diadakan pada hari ahad jam 9.00 pagi- 2.30 ptg. semoga usaha kecil kami diterima Allah SWT dalam melahirkan pelajar yang cemerlang dunia akhirat.

SIMFONI KASIH TAUTAN HATI