Tuesday, October 20, 2009

Aduan Insfrastruktur dan kemudahan Awam di Jln Samudra Selatan (1-3)


PA19001220hb Oktober,Pusat Khidmat Masyarakat DUN Gombak Setia bersama Kakitangann Ahli Majlis Mps/JKP Zon11 telah turun ke padang untuk lawatan ke kawasan Tmn Samudra Selatan 4, Jln Samudra Selatan 1, Jln Samudra Selatan 3.

Tujuan Lawatan tersebut adalah penerimaan aduan penduduk mengenai Longkang yang tersumbat, Tanah Lapang yang hendak dijadikan kawasan sekolah masih tidak dibangun lagi, pembuangan sampah yang merata tempat dan anjing-anjing yang berkeliaran di kawasan tersebut.

Semoga dengan usaha yang dilakukan oleh Pihak kakitangan Pusat Khidmat Masyarakat DUN Gombak Setia bersama kerjasama dengan Ahli Majlis MPS/JKP Zon11 dapat di usulkan kepada YB Dato’ Hasan Bin Mohamed Ali yang merupakan Exco Kerajaan Negeri Selangor (Insfrastruktur dan kemudahan Awam) untuk dibawa perbincangan dan diambil tindakan bersama pihak MPS.

KOLEKSI FOTO KAWASAN TMN SAMUDRA YANG MENGHADAPI MASAALAH

jln samudra sltn 1PA190001

Kaw. Tangki Air Syabas tidak dijaga dgn sempurna akibatnya tempat tersebut telah diduduki anasir penagih dadah, tempat anjing-anjing berteduh dijadikan spt hotel 5 bintang. Minta pihak Ahli Majlis/JKP ZOn 11, Pusat Khidmat Masyarakat DUN Gombak Setia usulkan pd MPS untuk tindakan segera krn kawasan ini juga kerap berlaku pecah rumah. Pokok-pokok yang tidak ditebas..


PA190007PA190006

Tanah Lapang / reserve ini sudah sekian lama terbiar tanpa diusahakan. Banyak sampah sarap disini, Lama kelamaan jadi hutan belukar.


PA190008PA190013
Pagar yang telah dipotong oleh mereka yang tidak bertangungjawab, inilah sebabnya anjing-anjing mudah masuk, penggunaan jejantas yang tidak selamat digunakan, kalau sesiapa hilang lepas buat lawatan kaw. ini boleh cari dalam longkang ni.


lrg  smdra 1PA190020

Longkang yg tersumbat dengan sampah sarap. Siapa yang nak angkat sampah ini? Penduduk sering bertanya tiap2 tahun bayar cukai tetapi kenapa sampah tidak diangkut 2x seminggu?? Dimanakah peranan MPS? Anjing berkeliaran di kawasan ini amat dibimbangi kerana kawasan ini adalah tmn permainan kanak-kanak dan tadika sekolah.


PA190009

Pintu kawasan tangki SYABAS yang telah dipecah.


Semoga dengan laporan lawatan sedikit sebanyak dapat membantu penduduk dan dengan harapan agar semua pihak dapat memberi kerjasama.Editor : Khaulah Azwar

SIMFONI KASIH TAUTAN HATI