Monday, February 3, 2014

Seruan Jihad- siapa yang bertanding ayuh gempurK.Lumpur : AYUH...TURUN KAJANG, PASTIKAN BN KECUNDANG - TIMB PRESIDEN PAS MELAKA: Timbalan Presiden PAS, Mohammad Sabu menyeru seluruh anggota Pakatan Rakyat turun membantu PKR pada kempen Pilihan Raya Kecil (PRK) Dun Kajang yang akan berlangsung tidak lama lagi.


"Ayuh kita semua turun ke Kajang bantu rakan kita PKR pada PRK Kajang tidak lama lagi, ini bukan soal PKR, ini semua tanggungjawab kita untuk memastikan PR menang.

"Memang kita semua sedar ada masalah kecil di Kajang, tetapi kita mesti selesaikan masalah ini dengan memenangkan PKR di Kajang dan kita pastikan BN kecundang," ujar beliau pada ceramah anjuran PAS Kawasan Kota Melaka di Taman Seri Telok Mas, dekat sini malam tadi. 


Menyentuh soal politik semasa, Mohamad menggesa BN khususnya Umno supaya tidak mencampuradukkan isu ekonomi dengan perkauman sempit. "Isu kangkung adalah isu ekonomi, tidak ada kaitan langsung dengan isu perkauman, mengapa Umno mengaitkan isu ini dengan isu perkauman. 


"Ada di kalangan Pemuda Umno yang memberi amaran dengan berkata apakah Cina mhau peristiwa 13 Mei, mereka mengaitkan himpunan kangkung di Pulau Pinang dengan 13 Mei," ujarnya lagi. Justeru, beliau mengingatkan pemimpin Umno agar jangan mengulangi kesilapan lama menggunakan isu perkauman untuk menarik kembali sokongan rakyat khususnya orang Melayu. Dalam pada itu, Mohamad turut menyokong kenyataan polis untuk membanteras dan menangkap sesiapa yang terlibat mencetuskan ketegangan kaum di negara kita. 


"Saya menyokong penuh kenyataan Polis untuk membnteras dan menangkap mereka yang terlibat dengan isu perkauman sempit ini. "Perkara ini amat merbahaya kerana ia akan membangkit semangat perkauman dan kita bimbang ketegangan akan berlaku," tambah beliua. Turut berceramah pada program tersebut ialah Pesuruhjaya PAS negeri, Adly Zahari, Penolong Setiausaha PKR Melaka, Wahab Ibrahim dan Yang Dipertua PAS Kota Melaka, Harun Mohammed/Harakahdaily

TAWARAN MENGADAKAN KEM SEMPENA CUTI SEKOLAH ATAU KURSUS SYARIKAT – PEMBERIAN VOUCHER RM500


Ruj Kami : KSR/Pro/Sue/02-( 03)-2014
Tarikh : 04 Februari, 2014

Kepada : Sesiapa berkenaan

Tuan / Puan;

TAWARAN MENGADAKAN KEM SEMPENA CUTI SEKOLAH ATAU KURSUS SYARIKAT – PEMBERIAN VOUCHER RM500

Perkara di atas dirujuk . Di doakan semoga tuan / puan di kurniakan kesihatan dan keafiatan yang baik dalam menjalani tugas.

Sempena cuti sekolah tidak lama lagi, Kem Sri Raudhah ingin menawarkan kepada tuan / puan voucher bernilai RM250 atau RM500 sekiranya sekolah atau syarikat tuan / puan mengadakan kem atau kursus di tempat Pusat Rekrasi kami. 
Untuk pengetahuan tuan / puan antara aktiviti yang di tawarkan di Kem Sri Raudhah adalah seperti Jungle Tracking, Night Walking, Ikhtiar Hidup, Rempuh Halangan, Paintball, Kuliah, Qiammulail.

Tenaga pelaksana adalah terdiri daripada jurulatih professional, Fasilitator yang bertauliah dan krew yang mahir dalam mengadakan kem.

Kursus Kem yang ditawarkan adalah seperti berikut

1) Kepimpinan Dalam Pasukan
2) Motivasi diri
3) Mind Power
4) Khemah Ibadah
5) Motivasi pendidikan akhlak
6) Jati Diri
7) Smart Solat
8) Program Ke Fasilitator
9) Unit Beruniform
10) Kem Kecemerlangan
11) Kem Ibadah
12) Team Building
13) Family Day
14) Camp Fire
15) Lawatan Ke Perkampungan Orang Asli

Kemudahan yang disediakan Dewan Makan, Dewan Solat, Dewan Terbuka, Dewan Tertutup, Chalet Kapasiti 120 orang, Dorm kapasiti 60 orang, Khemah kapasiti 200 orang.

Mengumpul Dana

Sekiranya sekolah atau syarikat tuan / puan ingin mengumpul dana untuk pembinaan dan sebagainya pihak kami ada menyediakan peralatan permainan seperti Bouce castle, bicycle tracker, zorb ball dart attack, bola jarring, sukan rakyat, straight ball. Sewa peralatan tersebut RM5000.00. 
Pihak tuan / puan akan diberikan tiket untuk pelajar bermain setiap aktiviti yang disediakan. Dengan bayaran dikenakan kepada pelajar pihak sekolah atau syarikat mendapat keuntungan disitu. Sewa peralatan adalah sehari.

Untuk tempahan, Lawatan tapak kem, tempahan dan sebarang pertanyaan sila hubungi saya di talian 013-6893185 / 017-2436875, Sekian terima kasih .

SRI RAUDHAH ENTERPRISE

Che Sue
Pengurus Operasi

“Berhibur, Beramal, Berdakwah”
 — bersama AlAminfoodcorner AfcNorlina Nordin,Rozan Azen Mat RasipTanyalah UstazHezry YasinAkhi Fairuz Al-JengkawiNur QamarRozaini Mohd RosliKrista Tmn SelayangUstazidriss AhmadDato Seri Anwar IbrahimUstaz ZamriNorani Abu BakarAdun Pas PahangPasti Ibnu Sina GombakNafisah TahirBerkat Iklan Signboard SelayangSakinah Arshad Ahmad,Umm Amna AzraZaidy Adun Taman TemplerSriah Al HudaWufi UiamPusat Khidmat RakyatMohd Fauzan MadzlanShaharom MdShariff dan Ummu Hadi.
Suka ·  · Hentikan Pemberitahuan · Bagikan · Sunting · Promosikan ·Februari · Disunting · 

SIMFONI KASIH TAUTAN HATI