Monday, November 11, 2013

Tazkirah : Jangan Berkira Untuk Sedekah

Tazkirah  : Seorang anak muda duduk dalam masjid menunggu khutbah jumaat, melihat dengan tidak begitu senang  kotak sumbangan yang ditolak ke arahnya..

Dia membuka dompet memilih-milih duit.. Akhirnya dengan berat hati dia masukkan 10sen ke dalam tabung dan menolak ke sebelah..
Tiba-tiba sorang pokcik di belakang menepuk bahunya dan memberikan dia 2 keping duit rm50.. Terkedu kejap budak tu, tapi dia terus masukkan juga duit tu dalam tabung dan ditolak ke tepi..
Dia menoleh ke belakang dan berkata "banyaknya pokcik sedekah, sikit2 sudah le.. Sayang lak rasa"..
Pokcik tu senyum sambil geleng kepala dan cakap..
"sebenarnya tu duit kau yang jatuh dari dompet tadi..."
JGN BERKIRA UTK BERSEDEKAH.. SEBENARNYA ITULAH BAHAGIAN KITA..Ingatlah rezeki yang kita perolehi bukan semua milik kita, tetapi ada hak orang lain. 

[PETUA IMAM SYAFIE]

Nurul Izzah: Tanpa Demokrasi, Siapa Yang Rugi?

Informasi Terkini Kem Smart SolatSalam.. mohon kerjasama semua moderator mewawarkan informasi terkini Kem Smart Solat.

Untuk pengetahuan Y.B , Dato', Datin / Tuan / Puan / ibubapa dan rakan fb tiada sebarang perubahan tarikh, waktu dan tempat Kem Smart Solat sehingga kini. 


Tarikh : 22-24 Nov (Jumaat-Ahad)
Masa : 8 pagi berkumpul di Sekolah Seri Al Huda (Depan Sekolah Sg Pusu) Jangan lewat ye bimbang tertinggal bas)
Tempat : Kem Alang Sedayu Batu 12 Gombak. 

Sehubungan itu,, pihak pengurusan Kem Smart Solat juga mohon kerjasama kepada  sahabat2 yang ingin menyumbang dana, biskut dan mineral water , hadiah pemenangan LDK, bas untuk menjayakan kem ini boleh hubungi 013-6893185, 019-7547574, 013-3237743. 

Atau sumbangan wang boleh ke akaun maybank 162759019845 (Suhaila Jamain). resit sumbangan boleh email dikhaulah330877@gmail.com

Sumbangan yang diberikan di ucapkan ribuan terima kasih. Semoga sedikit sumbangan akan di nilai oleh Allah SWT. Doakan urusan semua AJK Kem Smart Solat dimudahkan. 


Pihak pengurusan kem smart solat tidak memaksa untuk Y.B Dato' Datin/Tuan / Puan menyumbang dana bagi menjayakan program. 

"Sesungguhnya orang-orang yang bersedekah baik laki-laki maupun perempuan dan meminjamkan kepada Allah pinjaman yang baik, niscaya akan
dilipat-gandakan (pembayarannya oleh Allah) kepada mereka; dan bagi mereka pahala yang banyak." (QS.Al-Hadid:18)Pengurus Kem Smart Solat 

 
013-6893185

fb : Kelas Tuisyen Latih Tubi Subjek Kritikal LASAK

SIMFONI KASIH TAUTAN HATI