Monday, October 29, 2012

Mama Tetap Tersenyum & Semangat Walaupun Papa Tiada (DSAI)Sedikit amanat papa untuk semua anak2 dan semua rakyat malaysia sebelum ditangkap. Walaupun tanpa papa, mama mampu tersenyum meneruskan kehidupan membesar adik2 ketika ini. 

Berbagai ujian menimpa namun tidak mematah semangat mama dan anak-anak. Ilmu, iman dibekalkan papa, mama kepada anak-anak menjadi semua anak-anak dibesar dengan didikan yang berlandaskan Al-Quran dan Al-Sunnah.
Bersama Mama penerbitan buletin mama untuk rakyat

Setiap kali adik-adik terjaga daripada tidur, pasti mereka akan bertanya "Mama mana papa?".

Persoalan yang kerap ditimbul membuat airmata mama dan adik-adik kerap mengalir. Siapa yang sanggup jika di uji begini. Suami yang tidak bersalah didakwa bersalah tanpa diberi peluang untuk membela diri. Sitem kehakiman, polis, telah diperkudakan oleh ditaktor yang gila kuasa.

Apakah anda semua mampu menerima ujian ini suami yang mempunyai pendidikan, dahulu seorang menteri kini disebabkan politik durjana  UMNO, suami mendapat gelaran sebagai banduan??


Namun, mama, dan adik-adik  tidak akan goyah  dan berpecah walaupun papa difitnah yang sukar di masuk akal disebabkan politik durjana oleh UMNO yang takut perubahan rakyat. 

Apa pun terjadi, kami sentiasa bersama mama, izzah menjadi tulang sulong kepada adik-adik.

Setiap kali bersamanya dalam bermusafir menyebarkan maklumat kepada rakyat, dalam diam adikku izzah menitis airmatanya.

Hanya pelukan mampu diberi sebagai satu suntikan semangat untuknya agar jangan berpatah arang, teruskan mujahadah dengan penuh istiqama' percayalah pertolongan Allah sentiasa bersama.

Semoga Allah merahmati usaha kita semua dalam membantu rakyat.
 
Anak-anak kecik mengoncangkan ibunya yang lemah, lagi tak lagi bermaya, jeritan suara makinnya tak siapa yang mendengarnya. 
Apa pun terjadi, ana sentiasa mengiringi adik dikasihi. Tiap langkah kami sekeluarga diperhati

Kenanusian telah lama hilang kini yang tinggal ketakutan, musnahnya kasih sayang dan persaudaraan, dan musnahlah segalanya, yang kini hanya persengketaan bermaharajalela.

PERJUANGAN INI, BUKAN SEMATA_MATA DSAI FAMLY, TETAPI UNTUK MEMBELA RAKYAT YANG TERANAYAI DAN DEMI ISLAM TERCINTA.

Recharged Semangat Juang REFORMASI..AYUH Bangkit dan Lawan
Mengimbau zaman Reformasi, Jom Recharged Semangat Juang.. REFORMASI... Takbir Allahuakhbar..
 


Tak siapa akan lupa sejarah hitam, kesusahan rakyat. 1 persatu keaiban dilakukan oleh UMNO kepada keluarga yang tak bersalah. 

Kini satu persatu, rakyat telah nampak kebenaran, UMNO telah memperbodohkan rakyat. 

Sengsara keluarga akan dituntut anak2 kepada papa dan mama. Kami takkan berdiam diri. 

Kezaliman dilakukan UMNO laknatuallah akan dibalas Allah SWT, sehingga kini kesedaran telah mengetuk semua pintu hati rakyat. 

Wahai rakyat malaysia, wahai belia, ayuh bangkitlah sama2 menentang kezaliman UMNO yang tidak akan berakhir. 

Hanya tangan anda semua mampu ubah segalanya..

Ketika zaman Reformasi,  kertas plan projek ana balik daripada site hancur sebab kena sembut dengan FRU, terseliuh kaki dibuatnya kena kejar, menyumpah semua musuh2 islam yang membuat zalim kepada rakyat yang tidak bersalah.. 

Hah.. REFORMASI telah menukar corak politik negara.. Jom Ubah ke PAKATAN RAKYAT , 

SIMFONI KASIH TAUTAN HATI