Tuesday, August 11, 2009

Forum Perdana Ehwal Islam Siri ke 5-Pemasalahan remaja dan penyelesaiannya..Diambang RamadhanSalam Dijemput muslimin dan muslimat bersama mengimarahkan Forum Hal Ehwal Islam saat-saat menghadapi ambang Ramdhan..Adakah kita diberi kesemaptan utk bertemu dgnnya??

Program Penghayatan Smart Solat Negeri Selangor
PROGRAM SMART SOLAT NEGERI SELANGOR POSTER


Salam dijemput

ibubapa/penjaga untuk menghantar anak-anak ke program Penghayatan Smart Solat Negeri Selangor yang akan diadakan pada :-

Tarikh : 14-16hb Ogos, 2009

Tempat : Masjid As-Syakirin, Gombak

Penyertaan : Terbuka kepada umur 11-13thn

Anjuran : Jabatan Agama ISLAM Negeri Selangor (JAIS) dengan kerjasama AJK Masjid As-Syakirin Gombak dan Pusat Khidmat Masyarakat DUN Gombak Setia.

Sebarang pertanyaan sila hubungi pejabat Pusat Khidmat Gombak Setia ditalian :-

i) Pejabat : 03-61887869

ii) Faks : 03-61880685

iii) En Kamarul : -19-2053858

Ibubapa DIWAJIBKAN hadir ke QIAMULAIL pada 4 pagi slot bersama ibubapa 2ptg dan majlis penutup pada 16hb Ogos, 2009.

Jadilah Ibubapa yang perihatin terhadap anak-anak dengan mengambil berat amal ibadat anak-anak kerana dengan ambil tahu tentang ibadat anak-anak akan melahirkan anak-anak yang soleh dan soleha dan akan membentuk peribadi muslim yang soleh dimana akan membuat hati ibubapa menjadi tenang kerana memperolehi anak-anak Quratul Ain’ (Penyejuk mata penawar hati) yang mendoakan kita apabila kita tiada lagi. Itulah harta yang paling berharga.. Bukan, harta, kekayaaan yang sementara waktu, tiada guna harta bertimbun jika solat kita tak ambil berat.. Jangan sampai ALLAH uji kita termasuk dalam golongan ISTIDRAJ (ALLAH beri kesenangan tapi dalam keadaan ALLAH murka pada kita..Nauzubillah)..waallahhhualam..

Editor by : Khaulah Azwar


SIMFONI KASIH TAUTAN HATI