Friday, June 5, 2015

TUN M Seru Rakyat Malaysia Tanpa Mengira Fahaman Politik Turun Ke Jalan Raya

  KUALA LUMPUR 6 JUN- Rakyat Malaysia tanpa mengira fahaman politik supaya turun ke jalan raya bagi menunjukkan rasa tidak puas hati terhadap kepimpinan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

Tun Dr Mahathir Mohamad hari ini berkata banyak isu yang cuba diselindungkan Datuk Seri Najib Razak, menyebabkan keadaan politik dan ekonomi negara kini berada dalam kegelapan sehingga banyak memberi tekanan kepada rakyat.

“Hari ini polis  halau saya. Apa yang depa takut sangat dengan saya. Saya tidak ada darah pahlawan pun macam Datuk Najib,”

“Tidak ada cara lain lagi, kalau rakyat nak mai demo, saya tidak boleh halang. Rakyat berhak menunjukkan sikap tidak puas hati kepada mana-mana pemimpin yang tidak telus. Saya seru rakyat mai demo kalau tak puas hati,” katanya kepada  media.

Difahamkan, penyokong Mahathir kini sedang bersiap sedia dan hanya menunggu arahan bagi melancarkan gerakan reformasi 2.0.

Terdahulu, Pihak penganjur Dialog PM bersama NGO memutuskan untuk menangguhkan majlis itu di PWTC ekoran arahan pihak polis supaya ia dibatalkan atas sebab-sebab keselamatan. Sebaliknya, program itu bertukar menjadi majlis bicara bersama Dr Mahathir yang bermula sekitar jam 10.30 pagi.

Ketika Dr Mahathir sedang berucap di pentas, beliau didatangi seorang anggota polis yang memintanya menghentikan ucapan.

Keadaan bertukar kecoh apabila penyokong Mahathir bersorak ketika mantan perdana menteri itu diarah menghentikan ucapan.

Mahathir kemudian meneruskan ucapan selama lima minit di luar bangunan PWTC tanpa  menggunakan pembesar suara.

Ucapan beliau disambut laungan ‘Reformasi’, “Hidup Mahathir’ dan ‘Undur Najib Undur’ oleh para penyokongnya.

Editor : Khaulah Azwar

Hadi: Gandingan ulama, profesional sangat penting


SIMFONI KASIH TAUTAN HATI