Wednesday, July 22, 2009

Simfoni Tautan Hati Kem Bridged Amal Siri 2 {18-19/7/09, Alang Sedayu}


Alhamdulilah dipanjat kesyukuran pada ILAHi diatas nikmat iman dan diberi peluang utk teruskan kehidupan ini untuk bermujahadah..alhamdulilah Pusat Khidmat Adun Gombak Setia dengan kerjasama Kem Bridged Amal Selangor telah mendapat sokongan daripada semua pihak terutamanya Ibubapa penjaga & Guru2 utk diadakan Kem ini pada 18-19hb July 2009 di Kem Alang Sedayu.. walaupun diri terasa penat krn baru saja pulang berjihad Di Manek Urai dan diuji dengan tangan yang terseliuh tapi bila mengenangkan adik2 perlu bimbingan maka diteruskan bermujahadah utk tunaikan amanah diberi oleh Staff Adun Gombak Setia..

Alhamdulilah atas permintaan Ibubapa/ penjaga. Kem ini telah mendapat sambutan yang baik daripada berbagai pihak dan ada diantara para peserta yang telah menghadirkan diri ke prog. Siri pertama untuk mengikuti Siri ke 2.Semoga pihak ibubapa, guru-guru dapat menggalakkan anak-anak untuk mengikuti program-program yang bermanfaat yang dianjurkan Oleh Pusat Khidmat Adun Masyarakat Gombak Setia dengan kerjasama Bridged Amal Selangor. Semoga kita sama-sama dapat melihat perubahan generasi muda kearah kebaikan, Insya-ALLAH.

Meskipun kem kali ini ana tak dapat bermalam hanya berpatah balik tapi tidak sekali ana tinggalkan mereka terutamanya adk2 faci yang ana beri mandat utk teruskan prog ini walaupun ana tak bersama..buat ana berpatah balik dan tinggalkan mereka seketika SMS tak henti2 diterima dpd mereka bertanyakan gerak kerja buatkan hati ana tidak sampai hati biarkan mereka buat kerja tanpa ketua. Tapi ana yakin adk2 Jemaah ana mampu buat terbaik dan ana lihat siri ke 2 ini aadalah terbaik bnyk pengisin yg diberi walaupun kami diuji dgn sikap adk2 yg semakin meningkat dewasa melawan faci... ketika prog dijlnkan, tapi walaupun kami dijerkah dgn adk2 muda yg ketika ini msh blm ada kesedaran tidak bermkna kami berundur ke belakang malahan kami dpt pertahankan dan dengan adanya beberapa slot diisi bnyk perkara mereka tersedar daripada lamunan..malahan ruangan tazkirah Utz Hafiz banyak membuka pintu hati mereka dan airmata menjadi teman.. ana amat berharap mereka sedar atas kesilapan mereka trhdp kedua ibabapa keluarga, guru2 dan org2 yang terhampir dgn mereka.. sehinggakan ada adk2 yg berjumpa dgn ana menangis dan mghrpkan kami doakan mereka istiqamah dan menjadi anak2 yg soleh dan soleha..

Memamang menguji kesabaran bila tgk adk2 yg tidak berpuas hati dgn faci2 terutamanya station ana iaitu Emosi.. hampir2 faci2 kena tumbuk bila mereka diuji.. Tetapi kami cuba buat terbaik pd mereka.. belon, lilin, diberi hampir bnyk yg hilang dan patah... ttp bila kami pulangkan brg2 tersebut kami berkata cuba adk2 bayangkan kalau lilin yg patah belon yg ditebuk ini bila dicantumkan semula dibaiki dgn baik maka adk2 jg blh berubah.. Adk2 tuliskan nama2 org yg adk syg.. kemudian lemparkan sekuat2nya.. itulah dia adk2.. yg adk lemparkan itu adalah Ibubapa adk2.. menangis mereka tidak terkira. ana yg duduk disitu jg terbayangkan emak dan arwah ayah ana.untung mereka yg punyai mak dan ayah, bg mereka yg tidak ada bgamana??mereka sentiasa mengharap kehadiran ibubapa disisi.. oleh itu hargailah mereka sebaiknya.. jgn sia2kan kehidupan kita dgn buat perkara yg tidak baik.. Org lain tidak mampu mengubah adk2 setelah diberi nasihat dan teguran ttp adk2 sendiri yg kena mengubah diri adk2... kami lakukan ini semua kebaikan adk2 utk jadi manusia berguna dipandangan mata masyarakat..

Alhamdulilah kem ini selamat juga habis dengan kehadiran 100 pelajar berbagai aktiviti dialakukan dan kerja2 amal bersihkan 4 buah masjid dijlnkan Masjid Arrahimah, assyakirin, Bt. 8 dan bt 3, Pihak mAsjid amat berbangga dgn kerja2 mereka lakukan semoga amalan diterima insya-allah...

Syukran for ALL my friends and Faci IIUM for give full comitment.. U are THE BEST....

SIMFONI KASIH TAUTAN HATI