Saturday, April 20, 2013

8 Kenderaan Mengalami Insiden Semasa Penamaan Calon Gombak

Gombak, 20April : Suasana Penamaan calon yang berlangsung pada 8 pagi tadi di Sekolah Sungai Pusu berjalan dengan  suasana aman  walaupun terdapat provokasi daripada pihak lawan.
Azmin Ali diiringi oleh Azwan Ali serta excord Pakatan Rakyat Gombak

Antara calon daripada Pakatan Rakyat (PR) Gombak terdiri daripada Azmin Ali (Parlimen Gombak), Hasbullah Ridzuan (Calon PAS DUN Gombak Setia), Amiruddin Shaari (Calon PKR, DUN Batu Caves), dan Shaari Sungip (Calon PAS DUN Hulu Klang). 

Kesemua calon selamat tiba di perkarangan Dewan Sekolah Sungai Pusu Jam 8.30 pagi dengan diiringi oleh  ahli keluarga dan penyokong-penyokong Pakatan Rakyat dengan iringan bacaan doa Selamat dan Qunut Nazilah. 

Sepanjang proses penamaan calon, terdapat 8 insiden kenderaan pembangkang telah rosak dimana terdapat cermin pecah, kenderaan kemek akibat di baling botol dan dilanggar oleh pihak lawan. 

Salah seorang saksi yang enggan namanya di siarkan berkata, semua penyokong daripada PR telah beratur di tempat yang telah di keluarkan arahan daripada pucuk pimpinan, namun menjadi satu kesalan pada pihak kami apabila sekumpulan motor daripada UMNO yang terdiri daripada remaja membuat provokasi dengan membaling botol pada beberapa kenderaan disini. 
Dimanakah Ibrahim Ali dan Hasan Ali.??

Suasana yang aman menjadi tegang seketika namun dapat di kawal sekumpulan Unit Amal bagi memastikan perkara tak diingini berlaku, katanya.

Hadir sama Azwan Ali, Azman Ali kecuali Ibrahim Ali, Hasan Ali yang tidak dapat hadir. 

Proses Penamaan calon tamat jam 10.30 pagi dengan laungan takbir.


Editor : Khaulah AzwarAntara kenderaan yang mengalami pecah cermin

Hasbullah, Amiruddin, Shaari Sungip dan Azmin Ali di penamaan calon
224Suka ·  · 


SIMFONI KASIH TAUTAN HATI