Monday, March 9, 2015

Peluang Kerja Usahawan Gaharu

JEMPUTAN BENGKEL JUTAWAN GAHARU 26 APRIL 2015
 
Dengan keadaan ekonomi Negara yang semakin meningkat sudah pasti memberi tekanan kepada rakyat. Justeru semua pihak akan berusaha keras menaikkan ekonomi keluarga lebih - lebih lagi GST akan bermula bulan april yang menjadi mimpi ngeri kepada rakyat. Berbagai cukai diberi. Rakyat terpaksa menanggung berbagai tekanan ekonomi sedangkan peluang pekerjaan untuk golongan muda sangat tipis.

Justeru, bagi anak-anak muda yang lepasan universiti , golongan belia yang sukar mendapat pekerjaan sertai kami untuk menjadi usahawan gaharu tanpa sebarang modal. Bekerja sendiri dengan membina pendapatan yang lebih lumayan.Jangan berputus asa teruskan usaha untuk membina ekonomi sendiri untuk membantu keluarga.
 

Bagi membantu semua pihak, saya mempelawa semua rakyat tanpa kira umur, bangsa mengikuti Bengkel Jutawan Gaharu. Bengkel ini akan disampaikan oleh Dr Baharuddin Salleh, Mantan Profesor Patologi Tumbuhan, USM dan Tn Faizul Anuar, Wafiqah Nursery Sdn Bhd.
Sehubungan itu dengan sukacitanya  pihak kami berbesar hati  ingin menjemput syarikat Ybhg Ustaz, Datuk/Datin/Tan Sri, Tuan /Puan menghantar kakitangan  dan  bakal usahawan muda mengikuti bengkel ini.  Di sertakan tentatif Program dan borang penyertaan untuk tindakan.
Berikut adalah tarikh di tetapkan:
Tarikh : 26 April 2015 (Ahad)
Masa  Daftar : 10 ppagi 
Masa akhir  program:  4 petang  
Tempat :  Kompleks Warisan Baiduri Greenwood Gombak , Selangor D. Ehsan
Yuran : RM 250 SEORANG TERMASUK MAKAN, FILE , BUKU NOTA, MODUL  Dan Sijil
Umur : Terbuka kepada   Belia dan Dewasa.  Pendaftaran di buka sekarang.
Sebarang pertanyaan untuk penyertaan sila hubungi : 013-6893185 / 011-14386142 / 011-32611427

Cari Kerja Kosong, Jadilah Usahawan Muda Membaiki Kerosakan Mesin FoggingJEMPUTAN  SEMINAR MENGENDALI KEROSAKAN MESIN FOGGING PERCUMA SEMINAR MESIN PROFFESIONAL HAND SPRAYER

 
Dengan sukacitanya  saya  mempelawa semua  rakyat malaysia tanpa kira umur khusunya belia dan pelajar lepasan universiti yang masih mencari pekerjaan boleh  mengikuti Seminar Mengendali Kerosakan Mesin Fogging .

Dengan mengikuti seminar ini, Ybhg Datuk/Datin/Tan Sri, Tuan /Puan akan diberi 1 seminar percuma iaitu mengendali kerosakan mesin Proffesional Hand Sprayer. Yuran hanya serendah       RM 180 setelah diberi Diskaun.  Seminar ini akan disampaikan oleh Tn Abdul Rashid, Malek. Beliau  merupakan penceramah pakar dalam membaiki kerosakan mesin Fogging dan mesin Proffesional Hand Sprayer. 

Justeru dengan sukacitanya  pihak kami berbesar hati  ingin menjemput  Tuan /Puan menghantar anak-anak dan kakitangan  mengikuti seminar ini. Dengan mengikuti seminar ini peserta berpeluang menjadi usahawan dengan membaiki kerosakan mesin fogging di syarikat-syarikat kawlan serangga perosak adalah lebih cerah

 Berikut adalah tarikh di tetapkan:

Tarikh : 26 Mac 2015 (Khamis)
Masa  Daftar : 10 ppagi  
Masa akhir  program:  5 petang  
Tempat :  Kompleks Warisan Baiduri Greenwood Gombak , Selangor D. Ehsan
Yuran :  RM 200 Diskaun RM 180  SEORANG
(MAKAN, FILE , BUKU NOTA, MODUL  Dan Sijil )
Umur : Terbuka kepada   Belia dan Dewasa.  

Sebarang pertanyaan sila hubungi 

(011-32611427), (013-6893185) / (011-14386142) 

Tarikh akhir daftar peserta sebelum 20 hb Mac 2015. Harap maklumKem Ibadah Mac 2015 - kem Smart Solat Permata Hatiku Solatlah


1) KEM SMART SOLAT PERMATA HATIKU SOLATLAH

 Tuan / Puan masih mencari program ilmiah untuk anak-anak sempena cuti sekolah Mac.   bermula 14 Mac – 22  Mac 2015. Jom Sertai   N Suhaila Enterprise  dalam  Kem Smart Solat  2015 Permata Hatiku Solat Lah kini kembali bersama Ustaz Mahathir  Mazlan, Halaqah Tv9.  Justeru  dengan sukacitanya  pihak kami berbesar hati  ingin menjemput
Ybhg Ustaz, Datuk/Datin/Tan Sri, Tuan /Puan menghantar anak-anak  ke Kem Smart Solat sempena cuti sekolah selama 3 hari 2 malam.
Program cuti sekolah yang akan diadakan pada Mac 2015  ini memberi peluang kepada Ybhg Ustaz, Datuk/Datin/Tan Sri, Tuan /Puan untuk memenuhi masa lapang anak-anak dengan aktiviti-aktiviti yang menarik dan berfaedah bersama Ikon terbaik Ustaz Mahathir Mazlan, Mantan Guru Sekolah Sri Al –Huda, Panel Halaqah TV9  (Seorang OKU, Motivasi pelajar terkenal akan membimbing pelajar agar cintakan solat. Pelajar juga akan diberikan berbagai slot motivasi  bagi melahirkan generasi islam yang berjaya dunia akhirat.
 
Berikut adalah tarikh  Kem Smart Solat di tetapkan:
Tarikh : 19-21 Mac, 2015 (Khamis-Sabtu)
Masa  Daftar : 6 petang (19  Mac)
Masa akhir  program:  3 petang (21 Mac)
Tempat : Kem  Alang  Manja, Batu 12 Gombak
Yuran : RM 230 SEORANG TERMASUK MAKAN, KEDIAMAN, FILE , BUKU NOTA DAN MODUL 
Umur : Terbuka kepada :    7- 18 tahun 
Pendaftaran di buka sekarang. call 013-6893185 / 011-14386142/ 011-32611427
Aktiviti dan modul yang disediakan antaranya IALAH :
·           SMART SOLAT Memperbaiki solat pelajar, Menyemak bacaan solat dan bacaan surah, Teknik mendapat solat yang kusyuk , mencari arah kiblat dalam hutan, dan lain-lain lagi. (Pratikel solat setiap pelajar)
·       TAYAMUM – Pelajar akan diberi pendedahan pratikel cara tayamum
·       QIAMMULAIL, ZIKIR MUNAJAT- Mendidik pelajar mendirikan solat-solat sunat
 ·         MUHASABAH – Membimbing Arah Tuju kehidupan   
·          AKTIVITI LATIHAN DALAM KUMPULAN -   Jalinan UKhwah Membina Persahabatan Melalui Kerja dalam Kumpulan
·          KULIAH SUBUH, MAGRIB – MOTIVASI PELAJAR
Aktiviti Ourdoor
·         WATER CONFIDENT – Membentuk keyakinan  dalam diri, membuang sikap negatif , buang sikap malas belajar,  degil, ego  dalam diri pelajar   
·         OBTACLE - Merempuh Halangan dan Mencipta Keyakinan
·    SARANG LABAH-LABAH Membuang Sikap Irihati, Dengki Dalam Diri Pelajar
 ·     EXPLORE RACE Menguji kecergasan Fizikal dan  Minda berkaitan tentang solat,tayamum dan lain-lain.
·         NIGHT WALK - Menguji Diri dan  Memupuk nilai diri Positifkan Hati
*Slot Percuma .. Istimewa kepada ibu/bapa dan penjaga untuk menyertai Perkongsian Ilmu bersama Ustaz  Ustaz Mahathir  Mazlan, Halaqah Tv9 pada 20 Mac, 2015 – 8 malam dengan tajuk “ Peranan Ibubapa Membantu Membentuk Anak-Anak Remaja Muslim Cintakan Solat”.
Insya Allah usaha tuan/puan dalam mendidik anak-anak akan diberkati Allah swt dan semoga anak-anak ini menjadi Khalifah yang Soleh/Solehah serta Cemerlang di Dunia & di Akhirat.
Cara Pendaftaran
Pendaftaran boleh bank in ke  Bank Islam  Akaun : N Suhaila Enterprise – 12225010008475 atau Maybank Suhaila Jamain - 162759019845. Slip bayaran perlu disertakan  borang penyertaan  pelajar  dan email kepada suhaila.agrotani@gmail.com /  khaulah330877@gmail.com atau whatsap slip bayaran yang di tulis nama anak ke talian (011-32611427), (013-6893185) / (011-14386142) 
Sekian, terima kasih. Daftar Segera,,, Tempat Terhad. Sila download file pendaftaran peserta. Mohon sebaran kepada kenalan.
Kerjasama semua pihak amat di harapkan.
"Jom Perbaiki Solat Untuk Menuju ke Syurga"
N SUHAILA ENTERPRISE
Che Sue
Direktor

SIMFONI KASIH TAUTAN HATI