Saturday, November 30, 2013

Kem Modal Insan (KEMUDI) bersama Utz Zamri Mari Mengaji dan Utz Fauzan Madzlan

Mohon pihak moderator sebar informasi Selamatkan Akhlak Generasi Islam semakin luntur untuk kebaikan ummah. Disertakan borang penyertaan untuk tindakan tuan / puan .

Salam insya-allah berikutan selepas program kem smart solat, Kelas tuisyen LASAK akan meneruskan agenda kem seterusnya untuk memperbaiki akhlak-akhlak pelajar islam yang semakin runtuh berpunca tersalah pilih kawan dan terlibat dengan gejala sosial dan juvana.

Insya-Allah Kelas Tuisyen LASAK akan mengadakan Kem Modal Insan (Kemudi) bersama utz zamri mari mengaji Tv9 dan utz fauzan madzlan yang akan diadakan pada


Tarikh : 28-30 Disember, 2013
Tempat : Kem Raudah (Kediaman Shalet dan dorm)
Yuran : RM180
Umur : 7-19 tahu
Undangan Artis Pelajar Mahad Tahfiz Raudhah Alidin yang merupakan anak yatim (PERCUMA)

Aktiviti outdoor darpada kem antaranya Jungle treking, Night walking, survival, rempuh halangan, sungai asid (Perbaiki akhlak peserta) Water confident.


Selain itu Utz zamri juga menyediakan berbagai aktiviti (Outdoor dan indoor) yang meliputi sahsiah pelajar, LDK, dll yang perlu dirahsiakan.. tunggu waktu program..


Tuisyen LASAK juga akan meneydiakan Persembahan Nasyid Mahad Tahfiz Raudhah yang merupakan pelajar anak yatim. Beliau akan sebarkan dakwah 7 lagu hitz untuk memberi kesedaran kepada semua peserta kem kemudi..PERCUMA SAHAJA..

1) Akhlak Mulia

2) Hujan Hati

3) Ibu Tersayang

4) Alhamdulilah

5) Cinta

6) Resah Hati

7) Roda2 hidup

Mohon tolong sebar dan tag kepada saudara mara, keluarga dan kenalan dalam fb tweeter dll untuk bersama selamatkan akhlak generasi islam yang semakin luntur.

Tanggungjawab ini bukan terletak kepada seorang pendakwah, guru, lectrure, alim ulama semata-mata tetapi kita semua yang Allah beri hidayah untuk sama memikul tugas ini sebaiknya.

Jika Kami bimbang sedih dengan apa yang berlaku, mengapa anda sebagai ibubapa tidak bimbang?? Ayuh selamatkan akhlak generasi islam kita. Umat Islam mesti berjaya dan lebih baik dan hebat daripada hari ini.. waallahhualam

Pengarah Kem Kemudi

013-6893185 / 017-2436875 / 014-8302268/013-3237743

SIMFONI KASIH TAUTAN HATI