Monday, July 18, 2016

Rawatan Pemulihan Dadah, Pemulihan Akhlak

Batu Caves, Selangor :Hari ni hari yg ke3 rawatan pemulihan bg pesakit saya yg amalkan minum daun ketum.alhamdulilah beliau semakin pulih.

Sebelum datang ke pusat rawatan saya jelas kelihatan badannya sangat lemah.pernafasannya boleh dkatakan sangat mengah seperti mahukan oksigen. Badannya sangat lemah dan kebas lepas rawatan semakin bertenaga.


Dalam sesi kaunseling.saya lihat airmata nya menitis.saya tanya kenapa awak menangis.??.

Katanya,ustazah terima kasih selamatkan nyawa saya. Saya rasa nyawa saya di hujung tanduk. Dunia ni gelap untuk saya.rasa malaikat sudah terima arahan allah untuk cabut nyawa saya.tapi saya bersyukur sangat kerana diberi peluang kedua untuk hidup. Terima kasih rawat saya dengan sabar.

Untuk pengetahuan ustazah.dulu saya pelajar tahfiz. Disebabkan pergaulan bebas saya ambil ganja, sekarang saya amalkan minum air ketum.semua saya buat kerana nak lari dari masalah keluarga.

Saya terkedu dengar Pengakuan darinya. Yaallah kenapa begitu pendek akal ambil jalan mudah atasi masalah.

Saya nasihatkan dia.Allah bagi ujian dalam hidup adalah untuk angkat darjat kita. Ujian juga penghapus dosa kita. Sayang ilmu agama ada pada awak tapi awak tak amalkannya. Dgn penglibatan awak dengan ambil benda-benda tak datang manfaat ni tanggapan masyarakat pada pelajar tahfiz akan merosakkan imej agama. Pada diri kita juga akan rosak.pekerjaan hilang, duit habis. Keluarga cerai berai jika awak sudah kahwin.saya tak tahu dimana silapnya hingga ini tindakan awak. Bertaubatlah.usia masih muda.Banyak perkara yang belum kita selesai dengan Allah.kerja,dakwah kita masih diperlukan.Harap lepas pemulihan ni awak buanglah daun ketum,ganja yang awak ambil tu. Famly tak tahu awak terlibat.kesian mak ayah.Jangan rosak maruah keluarga dan agama. Amalkan ilmu agama awak utk bantu umat di luar sana.

Solat bagaimana?? .Saya lihat mutiara jernih  terus menitis laju di wajahnya. Dia terus gelengkan kepalanya.
Takpelah. Sekarang pemulihan sudah 60%.tinggal 4 hari untuk awak pulih sepenuhnya. Lepas ni jika boleh pindahlah untuk hijrahkan diri agar tak terjebak untuk kali kedua.

Allah bagi peluang awak hidup kali  kedua ni unttk beramal. Kearah kebaikan. Janjilah dengan diri sendiri awak boleh jadi insan rabbani yang lebih baik ok.

Adik tu angguk tanda setuju. Namun dihati saya sedikit terkilan bila penglibatan pelajar tahfiz dengan ganja dan daun ketum.

Yaallah peliharakanlah umatmu dari terus kelalain diri.hidup ini sangat singkat. Takde apa yang nak dibanggakan.harta,pangkat tidak mampu selamatkan kita jika takde amal solih dalam diri kita. Wallahhualam
Call pusat rawatan alternatif umi aue 011-27824633@03-61772506 untuk rawatan pemulihan dadah. 

Ukhtie Khaulah Al Azwar's photo.Antara rawatan diberi, Mandian terapi ais bidara syifa, mandian aura pemulihan, bekam, pesakit diberi minum air kelapa yg di ruqyyahkan bagi memuntahkan dadah yang di ambil selama ini. Qiammulail, kaunseling, aktiviti tahan lasak, Pemulihan akhlak, Makan, minum, kediaman pesakit disediakan. Qiammulail, penceramah akan di hadiri oleh ustaz2 bertauliah, jurulatih2 bertauliah.

Tanda - tanda Resdung Kronik

Resdung tidak kenal usia.ketika usia baby, kanak-kanak, remaja,dewasa mahupun warga emas. Rawatan perlu dilakukan agar tidak beri kemudaratan pada pesakit.

Adik Aisyah berusia 4 thn mengalami resdung kronik.menurut ibunya anaknya kerap bersin,gatal pada mata, hidung,telinga.Telinga anaknya kini sentiasa mengalir tahi telinga yang cair. Anaknya juga sukar bernafas terpaksa tidur meniarap.

Ketika rawatan pada telingan dilakukan cecair tahi telinga mengalir dan berbuih. Kahak yang tidak dapat dikeluarkan selama ini apabila buat rawatan kahak yang tersumbat dapat dikeluarkan dengan banyak.

Lendir resdung juga banyak dapat dikeluarkan.ibu dan ayah Aisyah sangat terkejut kerana sebelum ini Aisyah sukar bernafas, kahak tak dapat dikeluarkan. Mata, muka yang gatal juga telah hilang selepas buat rawatan terapi resdung.

Bagi pesakit yang mengalami simtom@ tanda tanda seperti migrane,rambut gugur, gatal pd kepala,muka,telinga dan mata perlulah buat rawatan dengan segera. Resdung jika dibiarkan akan membawa maut.

Terapi Mata Percuma selepas buat rawatan resdung
Call pusat rawatan alternatif umi sue 011-27824633@03-61772506. Percuma rawatan terapi mata.

Pusat Rawatan Terapi Resdung Batu Caves, Gombak Berkesan

Baru selesai Rawat  Students Mesir yang mengalami resdung kronik. Terdapat lendir yang banyak pada hidung  dan berdarah, kahak . 

Pesakit terpaksa bernafas melalui mulut kerana  rongga hidung telah tersumbat. Kahak nya juga sukar untuk di keluarkan.

Selaps bnuat rawatan terapi resdung dengan membuang lendir, kahak,  pesakit dapat bernafas dengan lebih bail. alhamdulilah rongga hidung dapat di buka semula. Banyak lendir pada hidung,kahak dapat di keluarkan.

Pesakit juga mengalami rambut gugur, ekzema pada badan .

Call pusat rawatan alternatif umi sue untuk dapatkan rawatan.  011-27824633@03-61772506.

SIMFONI KASIH TAUTAN HATI