Thursday, April 18, 2013

Suara Editor : Hari Mendebarkan Sempena Penamaan Calon. Jaga Adab Kita Semua

19 April, Gombak  : Salam Jumaat, Salam juang buat semua pencinta keadilan dan ingin menegakkan Islam di mukabumi ini. Insya-Allah panjang umur dengan izin Allah semua rakyat malaysia akan berhadapan dengan Hari Penamaan Calon Esok 20 hb April, 2013. 

Harapan Editor agar sepanjang hari penamaan calon berlangsung tidak akan berlaku huru hara daripada mana-mana pihak. 

Editor percaya jika kita hadir dengan suasana aman, tidak buat kacau, jaga adab percakapan, tidak membuat provokasi, banyakkan zikir, senyum kepada semua orang insya-Allah suasana penamaan calon akan berlangsung dengan aman. 


Semoga kita semua di beri hidayah daripada Allah SWT untuk memikul tugas dan tanggungjawab sebagai pendundi, dan wakil rakyat yang beribawa. 

Ingat jasa Adab dalam apa juga. Allah sentiasa perhati kita, kalau kita meninggal ketika ini, moga mati kita dalam Syahid yang diimpikan.. amiin..Jumpa di hari Penamaan Calon.. Hidup Gombak.

Wardina kecewa fitnah lucah jadi budaya

Bukti UMNO Beli Undi
Kota Kinabalu,  Sabah; Kegiatan mendaftar pengundi baru dan pemindahan tempat membuang undi ke kawasan Dun N.15 Api-Api dengan tawaran RM200 (sbg ganjaran) telah tersebar luas.

Bermula dari Taman Keramat yang terletak di batu 2, Jln Tuaran sehingga ke Jabatan Pendaftaran Negara Cawangan Inanam (Terminal Bas Inanam) beberapa hari yang lalu dikatakan telah menawarkan imbuhan kepada sesiapa sahaja (kecuali kaum Tiong Hua) yang menukar tempat mengundi ke kawasan Dun Api-Api.

Kegiatan yang mengcurigakan tersebut berjaya dirakamkan oleh krew SabahTv di sebuah pusat membeli belah (Likas Square) di Teluk Likas yang dipercayai di bawa pengurusan kroni seorang Timbalan menteri kabinet negeri.

Suar Editor : Apa sekalipun sememang kami tiak pernah percaya pengundian yang berlaku di Malaysia kerana pihak SPR yang menjadi talibarut kepada UMNO. 

Justeru sewajarnya rakyat sewajarnya menolak UMNO-BN pada PRU13 dengan memilih pimpinan pakatan rakyat untuk INI KALI LAH. JOm Ubah kuasa di tangan anda. 

PRU13: DAP akan guna lambang PAS

3 - Siti Aishah: Satu Anwar Ditangkap, Ribuan Anwar Akan Bangkit Tumbang Kerajaan UMNO

Anwar Ibrahim: Semua Manifesto Mesti "Populist", Mesti Pro-Rakyat

SIMFONI KASIH TAUTAN HATI