Friday, August 13, 2010

MEMORANDUM BANTAHAN " PERLUNYA MUZAKARAH "


Shah Alam – Gerakan Kumpulan Tarikat Baiturrahim Sepang yang diketuai oleh Hj Mahyuddin bersama beberapa pengikutnya telah membuat pertemuan dengan YB Dato’ Dr. Hasan bin Haji Mohamed Ali, Pengerusi Jawatankuasa Tetap Hal Ehwal Islam, Adat – Adat Melayu, Infrastruktur dan Kemudahan Awam baru-baru ini, untuk meyerahkan memorandum bantahan ke atas PBT & Pejabat Tanah yang akan merobohkan Pusat Pengajian Baiturrahim.

Pertemuan tersebut diadakan bertujuan meminta agar Y.B Dato’ Dr Hasan dapat membantu mengatasi masaalah ini dengan sebaiknya.

Didapati daripada beberapa sumber menyatakan kumpulan tersebut walaupun telah beroperasi lama tetapi pada tahun 1998 ia telah diwartakan sebagai ajaran menyeleweng.

Mereka didapati telah mengamalkan beberapa ilmu tarikat yang dikatakan menyimpang dari landasan dan telah menimbulkan keraguan kepada orang ramai.

YB. Dato’ Dr Hasan berkata “Dalam masa terdekat ini, saya akan mengaturkan pertemuan dengan semua pihak yang terbabit untuk menangani masaalah yang berkaitan dengan Pejabat Tanah dan PBT. Saya harap agar semua pihak dapat memberi kerjasama, katanya.

Turut hadir dalam menyaksikan penyerahan Memorandum tersebut Pengarah Jais Dato’ Hj. Mohammed Khusrin B. Hj Munawi, En Khairuddin Othman Setiausaha PAS Perhubungan Negeri Selangor dan Ahli Parlimen Subang merangkap Peguam Kumpulan tersebut.
Editor : Khaulah Azwar

SIMFONI KASIH TAUTAN HATI