Monday, February 8, 2010

Keputusan yg amat mendukacitakan..Dimanakah KeADILAN???

PUTRAJAYA, 9 Feb: Datuk Seri Ir Mohammad Nizar Jamaluddin mencabar Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir supaya membubarkan Dun Perak dan bertarung di 'mahkamah rakyat'.Beliau menyatakan demikian ketika berucap di hadapan ratusan penyokong Pakatan Rakyat (PR) yang masih berkumpul di pekarangan Mahkamah Persekutuan tengah hari ini.Bercakap pada sidang media sebelum itu, beliau berkata, keputusan Mahkamah Persekutuan menolak rayuannya berhubung Menteri Besar Perak yang sah tidak dapat menyelesaikan kemelut yang berlaku di negeri itu.Sehubungan itu, katanya Dun Perak perlu dibubarkan supaya dipilih semula wakil untuk menyelesaikan masalah yang berlaku itu.Begitupun, beliau menerima keputusan mahkamah itu.“Kita terima keputusan mahkamah walaupun ia menyedihkan bagi kita,” ujarnya yang juga Adun Pasir Panjang.Beliau juga menyeru rakyat supaya bertenang dan jangan ada yang bertindak dan melakukan provokasi.


Baginya, keputusan itu merupakan petanda amat hitam di Malaysia kerana rakyat negeri Perak mahu diberi ruang sebesar-besarnya untuk memilih pemimpin negeri.Beliau yang juga Ahli Parlimen Bukit menyifatkan mahkamah belum lagi bebas daripada pengaruh pihak-pihak tertentu.

“Keputusan ini tidak menyelesaikan kemelut negeri Perak. Keputusan ini juga ketepikan apa yang terkandung dalam Perlembagaan Malaysia, ia juga menjadi demokrasi lebih kusut,” katanya.Tambahnya, Pakatan Rakyat (PR) akan memperhalusi dan meneliti keputusan tersebut.Para penyokong PR bersurai sekitar jam 12.05 tengah hari.

p/s : Khaulah Said : Ana rasa benar2 terkilan dgn apa yg berlaku dinegara kita skrg. Sistrem Demokrasi yg tiada ketulusan lagi. Kalau Betul mr Zambry sorg yg benar, tidak merampas kuasa sambutlah cabaran PRK Negri perak ini. Bubar Parlimen.. Rakyat M'sia terutamanya di Negeri Perak sudah pasti merasa kecewa.. Berendamkan Airmata menyimpan satu perasaan kebencian yg meluat dihati keatas parti BN. Jika Parlimen dibubarkan ana pasti sokongan rakyat masih lagi berpihak pada PAS walaupun kini berbagai propaganda yg dimainkan oleh UMNO utk menjatuhkan PAS.

Tetapi....ingatlah ALLAH juga merancang yg terbaik utk kemenangan ISLAM..cuma kita sendiri kena bangkit & LAWAN dgn laknatuallah daripada jentera2 & pimpinan2 UMNO.. kalau tidak ..sudah pasti..utk mencapai kemenangan amatlah jauh sekali dgn sifat kita yg tiada hati utk bertarung demi utk perjuangan ISLAM... lihatlah Walaupun rakyat bangsa Cina/India..

seingat ana.. semasa bertugas di perak.. masya-allah hati ana tertanya2 dan merintih mengapa bangsa lain boleh memberi sokongan padu pada parti PAS. Mereka lilit bendera PAS di badan mereka sepanjang berkempen..setiap rumah mereka dipenuhi dengan bendera PAS.. bendera PAS menjadi kebanggaan mereka.. ye.. inilah BENDERA ISLAM yg harus dikibarkan diseluruh pelosok DUNIA..


Ana yakin janji ALLAH yg pasti.. pasti akan berlaku sesuatu diluar dugaan..rakyat akan bertindak dan lebih membuka mata dgn apa yg berlaku kini.. doa dipanjatkan agar rakyat seluruh m'sia bersatu hati.. teruskan kerja2 dakwah dan jgn berlengah... buangkan sifat kemalasan diri, pentingkan diri..kini bukan masa utk berlengah seminit kita terlepas.. musuh telah memasuki ruang2 utk menyebarkan dakyahnya..HANCUR UMNO...

Cita2 utama ana dan semua pejuang ISLAM sudah pastinya adalah mengkuburkan UMNO..walaupun mengambil masa..ttp kalau ALLAh sudah berkata QUN FA YAKUN..maka akan terjadilah... tunggu dan lihat... ALLAHHUAKBAR...

SIMFONI KASIH TAUTAN HATI