Monday, April 10, 2017

Insurance Seniour Gold Takaful Hadiah untuk Mak dan Umi. Anda Bagaimana ?? Skim Warga Emasjom daftar senior gold insurance utk mak ayah. terbuka umur 50thn_90thn. rm50 je. x luak pun nak potong rm50 utk mereka.mak ayah banyak korban utk kita hingga kita dah berjaya.so tiba nasa nya kita balas kebaikan mereka. 

Betul ke korang syg mak ayah ni?? Kalu btl blh x kita sumbangkan rm50 tiap2 bulan untuk mak ayah . 🤔 saya nak ajak sahabat2 buat pahala walupun sekecil zarah . Lebih2 anak2 lelaki. Walupun ada pahala dengan amalan kita buat dan sedekah untuk mereka Namun ia tetap tidak terbalas juga. Betul kan? Namun terus kan lah berdoa Moga2 allah terima amal kita dan ada pahala nya juga amiin insyaallah.

Sudah lama saya menanti nak buat untuk mereka tetapi bila pikir usia mereka Sudah lanjut, ada sakit memang agak sukar untuk buat benda ni.. Namun Akhir nya hajat saya tercapai juga. Sekian lama menanti skim seniour gold untuk simpanan ayah@ibu .

Kalau nk buat insurance mak ayah dah berumur , dah sakit memang tak boleh buat. Tapi ni skim lain sikit.
KENAPA saya nak skim insurance ni?
IBU Cinta Hatiku, Pengorbananmu Tak Terbalas
zaman kanak2..hehe

1. Sebagai anak yang mungkin banyak tak dpt balas jasa ayah ibu. Ops ayah dah meninggal. Jasa mak, umi ku. Serba sedikit saya nk buat sesuatu untuk mereka.

2. Skim ni bukan untuk sakit tetapi jika mak ayah kita kemalangan , meninggal dunia kita sebagai waris dapat simpanan ni boleh lah uruskan jenazah , urusan pengkebumian, buat umrah mak ayah, bayar hutang piutang , buat wakaf untuk mereka, buat batu Nisan dan tanah perkuburan, dan lain - lain yang boleh di uruskan.


Dengan kita simpan untuk mereka adik beradik tidak  lah kalut semacam nak uruskan mak ayah bila berlaku accident dan kematian. Malang tak berbau. Dengan kos sara yang tinggi, kos perubatan dan operation yang tinggi ,  mungkn kita banyak komitmen nak bayar kos perubatan mak ayah dengan adik beradik, nak buat urusan jenazah sure ada yang mengelak. Saya yakin banyak berlaku melainkan anak2 yang solih dan Soliha tak akan buat begitu untuk mak ayah mereka. Mereka tak kan bkira siapa nak bayar pada pihak pengurusan jenazah, van jenazah, kenduri dan lain-lain. Bah kan anak yang solih dan Soliha akan rebut peluang untuk uruskan dari a-z tanpa rungutan dan berkira sebab nk pasti ayah ibu pergi dgn tenang mgadap illahi.

Jadi sebagai anak yang rasa apa sekali kita buat memang tak mampu balas kebaikan mereka so gaji kita yg ada ni potong lah sikit rm50 je tiap2 bulan untuk simpanan mereka. tak  luak mana pun.
Anggap lah simpanan ni sebagai sedekah kita untuk mereka, dah TIBA masa nya nanti semua dah bayar baki tu buat lah sedekah atas nama mereka.Buatkan umrah mereka. 

Moga2 pahala wakaf tu mengallir terus menerus untuk mak, ayah kita. Moga2 rezki kita juga bertambah, hidup pun berkat.

http://4.bp.blogspot.com/-vtNzgTt7OTc/T-0ew5FdR-I/AAAAAAAAH8Y/pHi9irkWZwY/s150/IMG_9344.JPG
hanya tinggal kenangan sambutan hari ibu selepas wan meninggal
Lagi 1 yang best skim ni kita boleh buat untuk sesiapa pun. Mak ayah angkat kita@ ibu ayah saudara kita walupun takde Pertalian darah. Bak kata utz lah kalu mak ayah kita dah meninggal jika nak pahala mengallir terus .. Cari ayah ibu angkat berbakti pada mereka. Insya'Allah ada pahala untuk kita. Mungkin kita tak dapat banayak masa bersama mereka atas kesibukan masing-masing dengan cara macam ni moga allah jumpakan kita di padang masyar nanti. insya-allah.


So Jom daftar ramai2 untuk mak ayah dalam skim senior gold. jangan berkira sangat dengan mak ayah kita jika nak dapat redha allah. RM50 je. Harap Mak, umi sudi terima pemberian yang tak seberapa kot2 saya yang pergi dulu..mana tahu. mati itu pasti berlaku dan ia rahsia allah. Maaf sekiranya tak suka apa saya buat :(, kasih sayang yang sukar untuk di tunjuk tapi allah lebih tahu. walaupun kadangkala kita di uji, ada yang termakan hati. siapa lah diri ini pada kalian. 


Call 011 - 27824633,03 61772506

RM50 · PELAN TAKAFUL KHAS UNTUK WARGA EMAS 50 TAHUN - 80 TAHUN. KEBAIKAN TAKAFUL SENIOUR GOLD

RM50 · PELAN TAKAFUL KHAS UNTUK USIA EMAS 50 TAHUN - 80 TAHUN.
KEBAIKAN PELAN INI: > Harga Serendah RM50 Sebulan.

> Permohonan pasti LULUS.

Tidak perlu pemeriksaan kesihatan. dan Anak boleh memohon untuk ibu bapa, ibubapa angkat, ibu bapa saudara

dan sangat; Pelan yang komprehensif yang menyediakan kemudahan

1. Khairat Kematian

2. Penyelesaian hutang kecil

3. Wakaf

4. Upah Haji

5. Qurban

6. Hibah untuk waris anak ataupun rumah kebajikan, NGO

7. Pelepasan cukai untuk anak yang memohon untuk ibu bapa

Call 📞 rawatan alternatif umi sue 011-27824633,03-61772506

Insurance Senior Gold Untuk Warga emas RM50 sebulan. Hadiahlkan untuk ayah ibu

Pengorbanan ibu ayah tidak akan pernah terbalas. Rasa syukur dipanjatkan kepada Yang Maha Esa kerana berpeluang membeli skim insurance senior gold TAKAFUL untuk ibu dan umi. 


Memang sukar nak dapat insurance untuk ibubapa yang sudah usia 50an. Tetapi kini rasa syukur dapat beli untuk mereka. Skim yang baru di rasmikan tapi jadi pasang Panas. Ramai yg rebut daftar untuk ibu ayah. Anda tunggu apa lagi?? 

Skim yang hanya rm50 sebulan tetapi banyak kelebihan. Bila usia sudah 50an macam2 sakit ibu ayah dapat. Kos perubatan yang semakin tinggi. Tidak mampu untuk bayar. Lebih2 melibatkan kos operation.

Sekarang dengan ada senior gold insurance jika berlaku kemalangan, kematian sudah ada perlindungan untuk mereka. Daftar lah untuk ayah ibu kita tercinta.

Kepada yang ingin mendapatkan informasi senior gold dan daftar untuk ibu ayah call 011-27824633,03-61772506 untuk maklumat lanjut. InshaaAllah, semoga Allah permudahkan urusan kita bila ibu ayah di uji sakit. 

Fb. Rawatan alternatif umi sue

SIMFONI KASIH TAUTAN HATI