Tuesday, March 11, 2014

Wan Azizah- Pengundi Kajang Ayuh Tentang Kezaliman


KAJANG, 11 Mac : Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail, Calon Pakatan Rakyat PRK Kajang menyeru semua pengundi Kajang untuk bersama beliau pada pilihan raya kecil DUN itu yang akan berlangsung 23 Mac ini.
Wan Azizah bersama suami, Tok Guru Hadi Awang dalam sidang media

“Saya mahu pengundi Kajang menjadikan pilihan raya kecil ini sebagai referendum terhadap ketidakadilan dan sistem kehakiman yang berlaku dalam negara ini.


“Kajang Ini adalah referendum rakyat untuk ketidakadilan yang telah berlaku dan referendum terhadap sistem kehakiman yang berlaku dalam negara hari ini. 

"Saya ajak pengundi-pegundi Kajang bersama saya," kata beliau dalam siding media pagi tadi selepas penamaan calon”.

Terdahulu Pegawai Pengurus PRK Kajang Datuk Seri Dr. Wan Azizah Wan IsmailHassan Nawawi Abdul Rahman mengesahkan hanya dua calon yang disahkan bertanding iaitu Wan Azizah dari PKR dan Naib Presiden MCA Datin Paduka Chew Mei Fun mewakili UMNO.

Proses penamaan calon berlangsung di Kompleks Sukan Majlis Perbandaran Kajang, Seksyen 15, Bandar Baru Bangi jam 9 pagi tadi.
Sehubungan itu Wan Azizah turut melahirkan rasa terharu di atas sokongan yang ditunjukan rakan Pakatan Rakyat yang lain iaitu PAS dan DAP yang hadir pada penamaan calon hari ini.

"Saya sungguh terharu. Ini memberi suntikan baru kepada saya dan keluarga apabila melihat begitu kuat sokongan daripada pimpinan dan penyokong Pakatan Rakyat. 

"InsyaAllah pengundi-pengundi akan memberi sokongan kepada Pakatan Rakyat sekiranya pertandingan ini berlaku di atas padang yang sama rata dan tidak berlaku penipuan dalam PRK Kajang. 
Saya harap SPR berlaku adil dalam PRK Kajang. Saya yakin jika berlaku adil; tiada penipuan Pakatan Rakyat akan menang besar berikutan dengan berbagai ketidakadilan berlaku di Negara ini," tegas beliau kepada media.
 

editor : khaulah Azwar

Catatan Penamaan Calon- Doa ku iringi buat mama dan Papa (DSAW & DSAI) Utk bela rakyat


Kajang 11 Mac : Berdebar rasa hati bila memikirkan suasana pilihanraya kajang sempena penamaan calon  pagi ini yang berlangsung di Seksyen 15 Bangi. 
alhamdulilah sampai awal pagi penamaan calon


Jauh di sudut hatiku berdoa semoga mama (DSAW) di mudahkan urusan untuk sampai ke tempat penamaan calon. 

Saya SMS Izzah. Bertanya khabar dan melahirkan rasa kebimbingan. Saya faham tentu izzah dan adik-adik lain begitu sibuk bersiap siaga untuk iring mama ke medan pertempuran. 

Seawal 6.30 am hantar nana ke sekolah terus pergi ke Bangi penamaan calon. harap sangat tidak ada halangan alhamdulilah kami sampai jam 9.00 pagi serentak dengan mama dan adik2 lain. Ku hulurkan salam peluk kasih kepada mama. Memberi kekuatan pada mama yang kini perlukan semangat anak -anak. Moga diberi kekuatan kepada mama, papa dan adik2 dalam hadapi ujian hidup ini, amin.

Bersama rafizi sahabat seperjuangan

Kira-kira 11. 00 pagi. Alhamdulilah selesai tugas bersama pimpinan tertinggi pas; mama dan papa (DSAI  dan DSAW). 

Tengahari ni i.allah selepas asar  mulakn aktiviti kerja rayu undi. doakn kemenangan pakatan rakyat. Yeah.. akan ku kerah seluruh tenaga buah fikiran utk perjuangan islam bela nasib rakyat. 

Tinggal 2 minggu kena polon habis-habisa sebelum masuk wad. kata papa jagan putus harapan teruskan doa kerana itu senjata utama kita orang islam. Di dunia mereka boleh buat apa sahaja tetapi akhirat kebenaran akan hadir. 

Biar pahit kita telan namun inilah erti perjuangan, kata papa ketika iring beliau ke rumah petugas menanti mama turun daripada penamaan calon. 

Moga Allah melindungi merahmati tiap langkah mama. Menitis juga airmata ku depan papa mama dan tok guru hadi. Melihat wajah-wajah  adik2 begitu mengerti kehidupan yang penuh onak duri. Moga kesabaran di bagi pada semua ahli keluarga dan rakyat yang merupakn hakim negara.

Disisi mama, papa dan tok guru selepas penamaan calon


Kehidupan ku yang hnya tinggal beberapa waktu. Ini saja mampu di lakukan. Moga amal ibadah di terima. Pls pray for them and rakyat  Malaysia..Jazakaallah. 

SIMFONI KASIH TAUTAN HATI