Monday, October 5, 2015

Kem Smart Solat Sempena cuti November 2015

Gombak: Cuti sekolah akhir tahun semakin hampir. Ibubapa dan penjaga pasti merancang aktiviti yang berfaedah dan ilmiah untuk anak-anak mereka.

Justeru sempena cuti sekolah November 2015, N SUHAILA ENTERPRISE dengan kerjasama Masjid Jamiatul Solahiah, SRA Sg Tua Baru Gombak, dan Ketua Kg Sg Tua Baru, Lena De Spa, LDS Health akan mengadakan Kem Smart Solat, permata Hatiku Solatlah sempena cuti Sekolah akhir tahun.

Pengarah programnya Cik Sue berkata, Insya-allah cuti sekolah yang semakin hampir mengambil masa hampir 2 bulan kita  telah merancang aktiviti yang berfaedah untuk anak-anak islam bermula umur 6-18tahun agar mereka tidak terjebak dengan aktiviti yang tidak berfaedah.

Dalam program kem Smart Solat permata Hatiku, para pelajar akan di dedahkan cara solat dengan betul, cara mengambil wudhu seperti Nabi SAW, mengambil wudhu dengan cara tayamum.

Kem 3 hari 2 malam, para peserta akan diberi pendedahan cara solat, kesan meninggalkan solat, azab yang akan menimpa kepada mereka yang meninggalkan Solat, menyemak bacaan solat, hafazan surah-surat lazim katanya.

Menurut Cik Sue, Selain itu peserta yang  akan mengikuti kem  ini mereka akan diajar aktiviti Mencari Arah kiblat, Night Orieteering, Explorance Smart Solat, Sarang labah-labah, Amali dan Teori Solat, LDK dan Qiammulail.

Tambah Cik Sue lagi, Alhamdulilah setiap tahun kita adakan kem ini, permintaan ibubapa dan penjaga sangat tinggi kerana mereka tidak mahu anak-anak membuang masa dengan sia-sia. Dengan mengikuti kem ini  feedback dari ibubapa sangat positif. Anak-anak mereka yang dulu tidak solat, melawan ibubapa telah berubah kesan dari motivasi yang telah di berikan oleh penceramah-penceramah yang diundang.

Insya-Allah kali ini kita menjemput Ustaz Hizbur yang merupakan Ikon generasi muda. beliau akan membimbing semua peserta mengenai solat seperti Baginda Nabi Muhammad SAW.

Ibubapa yang berminat untuk menghantar anak-anak ke Kem Smart Solat Permata Hatiku Solatlah boleh membuat pendaftaran di talian 011-12424865 / 011-27824633.

Yuran pendaftaran hanya RM180 (harga promosi). Ibubapa yang hantar anak-anak akan diberi 20% rawatan Salon dan SPA, Rawatan Alternatif  dari Lena De Spa, LDS Health SPA, kata nya kepada pemberita.

Editor : Khaulah Azwar


Jawatan Kosong Jururawat, Salon dan SPA

Salam..

Mohon laluan moderator untuk iklan jawatan kosong Jururawat dan pekerja salon dan spa

Dengan sukacitanya LDS Health SPA menjemput individu berkelayakan dan berpengalaman dalam rawatan alternatif , salon dan sPA untuk mengisi kekosongan jawatan.

1) Jururawat lelaki
2) Jururawat Perempuan
3) pekerja Salon dan SPA.

Mereka yang lepasan university dialukan membuat permohonan. Email resume ke suhaila.agrotani@gmail.com

Kelebihan : gaji berpatutan, Cuti tahunan, Cuti sakit, EPF dan Socso, Bonus


call 011-27824633 / 03-61772506

SIMFONI KASIH TAUTAN HATI