Tuesday, December 4, 2012

Ceramah Jelajah Merdeka Rakyat Tercemar dengan Pergaduhan

GOMBAK 5 Nov. -  Cermah Jelajah Merdeka Rakyat  melibatkan Ketua Umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim di kawasan Parlimen Gombak malam tadi berlakunya insiden pergaduhan yang melibatkan Penyokong UMNO dan Pakatan Rakyat (PR) ketika  ceramah berlangsung.

Media di fahamkan kejadian tersebut berlaku setelah berlaku pertembungan program di antara pihak Pergerakan Pemuda  UMNO dan PKR yang masing-masing menganjur di lokasi yang sama di Batu 8 Gombak.
  
Keadaan dilihat semakin tidak terkawal apabila kedua-dua penyokong parti tersebut bertembung  dan  didapati penyokong dan pemuda UMNO mula membaling batu  yang akhirnya mencetuskan pergaduhan.
 
Bagaimanapun  keadaan terkawal apabila pihak polis dan Pasukan Keselamatan Persekutuan (FRU) berjaya mengawal keadaan.
 
Di dapati  4 penyokong BN termasuklah salah seorang Ahli Jawatankuasa UMNO Cawangan Batu 10 Gombak Mohd Faizaruddin telah mengalami kecederaan di bahagian kepala, manakala  2 penyokong PR turut menerima nasib yang sama.
"Demokrasi apakah ini? Sudahlah takut berhujah, upah samseng pula untuk ganggu program Pakatan Rakyat. Undang-undang apakah ini?

"Ia seolah-olah dihalalkan malah pihak ini seperti kebal dari tindakan," katanya sambil menyebut beberapa lagi siri serangan serupa yang berlaku sebelum ini.

Beliau berkata demikian sebagai mengulas kejadian serangan malam tadi yang menyebabkan seorang penyokong Pakatan Rakyat cedera di bahu dipercayai ditikam dengan objek tajam.
Editor : Khaulah Azwar

Manakala Program Pergerakan Pemuda UMNO yang berlangsung di hadapan Ceramah parti lawan  Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian Gombak Datuk Megat Zulkarnain. 


Sementara itu, Ketua penerangan PAS Malaysia,  Riduan Mohd Nor berkata, tindakan tersebut mencerminkan betapa terdesaknya UMNO.

Kita kesal pergelutan kecil berlaku dan salah seorang penyokong Pakatan didakwa ditikam ketika kumpulan samseng tersebut cuba merempuh sekatan benteng manusia yang dibuat oleh petugas.
 

TU DIA. PUAK PENYOKONG UMNO BUAT HURU HARA CERAMAH PAKATAN GOMBAKSekarang zaman moden, hangpa jangan ingat tak boleh buat rakaman. petik jari je noh..


Jangan Ingat Kita Penakut-DSAI


SIMFONI KASIH TAUTAN HATI