Monday, August 3, 2009

Peserta demo mansuh ISA diupah?


selasa, 2009 ogos 04

Peserta demo mansuh ISA diupah?

Oleh Ustaz Hj Idris Haji Ahmad

Demo hapuskan ISA dapat upah daripada pihak-pihak tertentu kata Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Dr. Rais Yatim. Mungkin Rais Yatim fikir di belakang penganjur demo ialah taukeh judi dan perasuah politik.

Untuk pengetahuan Rais Yatim, peserta demo ini bukanlah anak yatim yang merempat sehingga hilang jati diri. Walaupun kami miskin harta tetapi kami kaya semangat. Kami bukan rakyat yang lidah bercabang, tidak mempunyai pendirian politik. Kami tidak pernah membakar jambatan sebagai ikrar tidak akan kembali kepada umno. Kami pejuang tulin, kezaliman akan kami lawan tanpa diupah. Kezaliman wajib dilawan, orang bacul tidak masuk syurga.
Kami tidak ada kontraktor yang membina stadium Sultan Mizan Terengganu yang runtuh, kami tidak dibantu oleh pengkhianat wang PPRT RM32juta dan kami tidak ada kontraktor yang membina MRR2 yang runtuh. Peserta demo datang dengan semangat dan wang sendiri. Mereka simpan wang menoreh getah dan hasil tangkapan ikan semata-mata untuk menentang akta ISA yang zalim. Mereka tahu bahawa ISA tidak kenal darjat, hatta penjual di pasar malam pun boleh ditangkap ISA.
Rais Yatiim kamu ini seorang berkelulusan undang-undang, sepatutnya bercakap biarlah dengan fakta, kalau kualiti orang yang berkelulusan undang-undang menjadi loyer dalam satu kes yang hendak dibela dalam mahkamah memang daripada awal pagi sudah kalah, kerana memilih peguam yang tidak ada cerdik.Kita tahu bahawa Rais Yatim menuduh mereka yang datang ke perhimpunan aman menentang ISA mendapat upah kerana bimbang kuasa BN akan jatuh tidak berapa lama lagi. Beliau merasa malu kerana penyokong umno setiap kali hendak datang berhimpuan mesti dengan upah atau sekurang-kurang-nya nasi bungkus.Beliau hendak menyamakan penentang ISA dengan penyokong Umno, yang memang seperti ayam daging. Kalau tidak diberi upah jangan harap untuk datang.
Kami rakyat berjiwa PERKASA buka PEKASAM.

Penulis adalah Ketua Penerangan PAS Pusat
{p/s: Khaulah azwar said: Jgn samakan pejuang ISLAM dgn puak UMNO yg mengharapkan setiap pekerjaan dilakukan harapkan habuan..Kami ditarbiyahkan dengan kesusahan, dengan didikan pimpinan dalam Usrah insya-allah akan memantapkan setiap gerakkerja kami..setiap perkara dilakukan dgn Niat krn ALLAH swt semata2, hidup mati kami hanya krn ALLAH, menentang segala kezaliman UMNO... TAKBIR!!!}

ISLAM yg tlh berkembang laksana bunga yg indah
Yg berkembang mekar harum mewangi tumbuhnya memenuhi BUMI :)

Tumbuhnya memenuhi bumi dari di tnh yg tinggi
Kesuburan itu tlh dibajai oleh Darah Para SYUHADAH
Kembang itu tlh disirami
ISLAM yg tlh berkembang laksana bunga yg indah
Yg berkembang mekar harum mewangi oleh peluh mujahid dan mujtahid
Panduan kita diambil dari Alquran Sunah Rasullah

ISLAM yg tlh berkembang laksana bunga yg indah
Yg berkembang mekar harum mewangi tumbuhnya memenuhi BUMI :)

Berkumandang kalimah TAYIBAH
Dari pembela agama kebenaran
Keindah Islam tlh terpancar oleh harta sikaya yg pemurah
Ibarat air yg mengalir deras dermanya bagaikan mencurah2..

ISLAM yg tlh berkembang laksana bunga yg indah
Yg berkembang mekar harum mewangi tumbuhnya memenuhi BUMI :)

Tmn itu tlh dipagarai oleh para mujahid
Panduan kita diambil oleh alquran Sunah Rasuallah


No comments:

Post a Comment

SIMFONI KASIH TAUTAN HATI