Monday, February 6, 2012

Catriona Ross Kesal di Tuduh Sertai PembangkangGombak : Catriona Ross Bahrin Ross artis yang telah berhijrah melahirkan rasa kesalnya apabila program yang diadakan di Jengka, Pahang minggu lepas telah di batalkan serta -merta.

Jelasnya, baru-baru ini saya di jemput untuk menghadiri program di Jengka yang telah di undang oleh pihak penganjur disitu, namun program tersebut dibatalkan serta-merta kerana saya dikatakan orang PKR.

Mereka menuduh saya tanpa bukti yang sahih. Saya akui memang banyak mengikuti program yang dianjurkan oleh badan tertentu untuk meminta saya berkongsi tentang penghijrahan saya.

Salah ke saya berkongsi pengalaman hidup saya kepada golongan muda khususnya?,

Tujuan saya menyebarkan dakwah ini agar mereka tidak tersasar daripada landasan kehidupan yang sebenar, katanya dengan penuh kesal dalam majlis perasmian bangunan Muslim Care tengahari semalam kepada semua rakyat yang hadir.

Tambahnya lagi, kebanyakkan program yang saya hadir banyak berkongsi tentang pengalaman kehidupan saya yang dahulu seorang artis yang banyak tumpu kepada hal keduniaan tetapi kini telah berhijrah diri kearah kebaikan. Apakah program dakwah ini dikatakan saya terlibat dalam politik?

Ketika hampir PRU12 yang lalu, saya juga di tuduh bekerjasama dengan orang hijau (PAS). Mereka menuduh saya menyatakan orang PAS bayar saya untuk sertai PAS.

Terdahulu mereka mengatakan saya orang Ustazah Jadian, Orang PAS dan sekarang orang PKR pula.

"Saya tidak pernah mengisi borang Ahli PAS atau PKR."

Terus terang saya katakan, saya tidak masuk mana-mana parti.

Saya nak jadi Orang biru (UMNO), nauzubillah jauh sekali, Orang PKR tidak kearah itu, orang hijau (PAS) insya-allah, tapi dokan saya apabila berkawan dengan kawan-kawan yang fikrah islam maka Allah buka pintu hati
saya terlibat dalam PAS.

Tetapi biarlah hati saya yang masuk dalam mana-mana parti adalah kehendak hati saya sendiri dengan mengerti tentang perjuangan Islam yang syumul.

Saya sungguh terkilan dengan tomahan dan tuduhan mereka menyatakan saya begitu.

"Mengapa mereka tidak boleh berfikir dengan baik, apabila seorang itu berubah adalah disebabkan hidayah Allah SWT yang telah sampai kepada hambanya untuk menjadi insan yang lebih baik".

Catriona ross yang lebih mesra di panggil Cat menjelas lagi, sepanjang saya telah berhijab, perkara yang benar menyakitkan hati saya yang mungkin ini sebuah ujian dan cabaran.

Saya datang jauh daripada K.Lumpur untuk pergi ke Jengka menyebarkan dakwah bersama anak kecil berusia 2 tahun dan ibu, tiba-tiba mereka batalkan program tanpa diberi bayaran satu sen pun.

Apabila saya tanya mengapa program ini dibatalkan oleh pihak penganjur ?

Mereka menyatakan ADUN Jengka yang mewakili parti UMNO dapat tahu saya terlibat dengan parti pembangkang. Saya benar-benar rasa sedih dengan tuduhan tersebut.

Walaubagaimanpun saya tetap bersyukur dengan adanya ibu menemankan saya , beliau banyak menasihatkan saya dengan mengingatkan "sesungguhnya Allah tidak akan uji hambanya mengikut kemampuannya". Saya reda.

Disebalik kesedihan itu, penduduk tetap meraikan kehadiran saya dengan menyediakan sebuah rumah untuk menyampaikan dakwah saya kepada penduduk disitu.

Dengan perkara yang terjadi saya terfikir beginikah cara mereka (UMNO) berfikir untuk menerima artis yang berubah kearah kebaikan, kata Catriona.

Sementara itu ekoran peristiwa yang berlaku pada cat, Bob Lokman pula mempelawa Catriona menyertai PAS.

Katanya, saya bersama teman-teman seperjuangan PAS mempelawa Cat untuk menjadi Ahli PAS.

Pelawaan tersebut mendapat sokongan rakyat yang hadir disitu dengan laungan Takbir.

Catriona sambil tersenyum dengan menyatakan insya-Allah dengan melaungkan Takbir.

Editor : Khaulah Azwar

No comments:

Post a Comment

SIMFONI KASIH TAUTAN HATI