Monday, May 18, 2009

Ceramah Perdana Ir NIzar -BN Ibarat KATAK KENA HUJAN

video video

Shbt2 nak dengar Nyayian Muaz??lagu yg penuh sayu dan menyentuh hati dimana bumi dipijak disitu ingatan ALLAH sentiasa diberi, disitu juga ISLAM dilakarkan bg meniup smgt perjuangan.

Perjuangan yg suci seringkali diri akan mnjd fitnah.sabar adalah pakaian utama buat seorg pejuang ISLAM. Dengarlah segala bingkisan hati seorg MUJAHID yg telah di fitnah oleh seorg pimpinan BN yg ibarat spt katak kena HUJAN.

video


moga suntikan roh
perjuangan akan dibagi kpd semua pejuang ISLAM, apabila sdh mendengar lagu Peristiwa Bukit Gantang dan Bukti2 yg telah direkodkan utk kita sama2 pikir utk kita bangun & bangkit LAWAN TETAP TETAP LAWAN, KALAU TAK BERANI HADAPI RISKO JGN DISEBUT TENTANG PERJUANGAN..TAKBIR ALLAHHUAKHBAR!


YA-ALLAH, kami menadahkan tangan ini dgn penuh kehinaan, kami berhadapan dgnmu, kami hanya mengharapkan pertolonganmu, BANTULAH KAMI YG MENENGAKKAN, MEMBANTU AGAMAMU, KAMI DIHIMPIT DISEGENAP PENJURU, KAMI DICERCA, Susunkanlah Jentera2mu, kurniakan kami pemimpin yang adil, mencintai mu, perjuangan agamamu sepenuhnya dgn mengamalkan kitabbuallahmu, ya-ALAH susunkanlah jentera2mu bg membantu kami menegakkan kebenaran ini..Hancurkanlah segala perancangan kejahatan jentera musuhmu, kucar kacirkanlah organisasi mereka, ya-ALLAH jgn kau biarkan mereka terus menerus dlm kegelapan melakukan dosa dgn menganayai org2 yg tidak berdosa, berikanlah mereka hidayahmu utk kembali ke pangkal Jln, bantulah kami semua, berilah kami peringatan sekiranya kami terus terlupa, ya-ALLAH berkatilah doa hamba2mu, sesungguhnya Engkau TUHAN yg maha pengasih lagi maha penyayang.. amiin ya rab..

ALHAMDULILAH NISA BOWLING GOMBAK BERJAYA DILAKSANAKAN, GELAGAT TEMAN2 Mencuit HATi

AJK Nisa yg bertungkus lumus perah tenga dan buah pikiran utk menjayakan Nisa Bowling.. Ya-ALLAH mudahkan urusan kami, dlm mjlnkn tgjwb kami.. amiin ya rab..


Ceh.. nmpk happy je.. pdhal keje lg 30% x setled ni.. dkt rmh Dr, Ina.. 3 hari sblm prg..Nisa bowling.. Esok kena mantapkan gerak kerja..
Jeng..Jeng saat2 yg gementar sudah tiba.. 17/5/009.. Ahad, 8:30 am semua AJK berada di tapak Flamingo..

Kedatangan YB Dato' bersama Excord En. Omar, Utz Hirman, Arfifa, Dr Haslina.. Dan ana tp kena jd 2 in 1 utk jd Jurufoto jg..















Pertandingan Bowling Nisa’ ’09 Piala Dato’ Dr. Hasan Ali telah berakhir dengan kumpulan dari Putrajaya dianugerahkan sebagai juara dengan membawa pulang piala beserta wang tunai RM 500.

Pertandingan yang diadakan di Pusat Bowling Flamingo Ampang turut menyaksikan kumpulan dari Kraftangan Malaysia dan Nisa’ Wangsa Maju dengan masing-masing sebagai naib johan dan tempat ketiga.
Tahun ini, Nisa’ Gombak selaku penganjur telah menerima penyertaan sebanyak 20 kumpulan dari pelbagai agensi dan individu berkumpulan. Selain Kraftangan Malaysia, turut serta ialah Pasti Gombak, Riezma Group, Lembaga Kemajuan Perempuan Malaysia, Universiti Islam Antarabangsa, Kg. Kerdas, Nisa’ Ampang, Nisa’ Wangsa Maju dan Nisa’ Gombak.
Program Tahunan Nisa’ Gombak ini telah dirasmikan oleh YB. Dato’ Dr. Hasan Ali, ADUN Pusat Khidmat Masyarakat Gombak Setia. Upacara perasmian semakin menarik dengan acara gimik balingan bola oleh YB Dato’ Dr. Hasan Ali sendiri.
Dalam ucapannya, beliau menasihati peserta agar sentiasa berakhlak mulia dalam apa juga disiplin kehidupan sehari-hari. Menurutnya, pakaian menutup aurat bukan kekangan untuk Keraktiviti. Harapan beliau agar program sebegini diteruskan sebagai medium sihat untuk memperkenalkan Islam kepada masyarakat.
Ucapan dpd Ketua Nisa Gombak. Pn Arfifa/Eifa dan suntikan motivasi dpd Dr Dato Hasan Alli kepada semua pemain " Berhibur tidak salah tp salah pilih Hiburan membuat diri Jadi BERSALAH.."

Hah.. ni apa kes pula syitah..dok main nyorok2 ke?? 10sion2 bla laptop semua kena serang virus, termasukle laptop ana..:(

Dato' telah menerima cenderahati sebagai perasmi dan Nisa Gombak jg telah diberi hadiah saguhati ..heh..he dpt lg duit daripada dato sbg tanda penghargaan menjayakan prog..Syukran Dato' moga hdp diberkati ALLAH swt hendaknya amii ya rab..
Pendaftaran Peserta alhamdulilah kedatangan & sambutan kali ini amat menggalakkan..yg sgt menggembirakan diri ana apabila famly yg ana kasihi jg turut hadir.alangkah bahagianya kalau mak, arwah abah ana jg mcm ni sentiasa bg support tp ana fhm mak sdh x kuat lg,, ..moga allah merahmati ibuku..amiin..syukran mak, abah adk2 ku semua,mata yg dh tak larat nak buka akibat bertugas di S. Alam balik lewat tp bila kehadiran insan2 tersayang mengubat segalanya dan menjadi sumber kekuatanku..
Ni le rupanya meja pendaftaran Nisa Bowling, bz2.. sokmo Tak sonang nak layan tel, SMS. tp sempat gak berposing..

Huhu.. x sabar menantikan balingan bowling dpd Dato' dan Excord2nya. pilih2 jgn x pilih bola mana yg best utk dibaling..12,11,10,9,8, 7 6.. OMAR2 tlg tunjuk pd saya mcmana nak baling bola ni.. perbualan Dato' bersama excord2nya..

koko cayok Dato'.. huhu.. akhirnya Dato' pun jd johan longkang, sah2 kena motivasi lg.. jgn putus asa buat semua yg telah tertewas bermain.. TERUSKAN USAHA.. Dato Hasan Ali Merasmikan bowling Nisa Gombak..
Hehe..dh penat main nak mkn le pula.. apa le yang diborakkan tu tersenyum lebar en omar tu ye..
Senyum riang adk2 ku.. group depa dpd keramat (Ana, Nadiah, Dalilah, Fifi,). Moga berjaya adk..
Erm rindu pd seorg adk yg skr nak jumpa disbbkan masa study & kerja yg tak megizinkan namun ku doakan semoga ALLAH pelihara ukhwwah ksh syg kami sekeluarga walaupun kdgkala hati amat merindui gurauan ksh syg mereka sekeluarga. Ukhwwah ibarat seperti tasbih ada permulaan dan tidak ada penghujungnya..

Ni model dpd Kumpulan Naughty Girls... huhu, jgn slh fhm walaupun nama tu simbolik tp adk2 seperjuangan ana semua yg soliha kehadiran mereka walaupun saat terakhir dlm pendaftaran menghiburkan hatiku...ada hikmahnya kenapa meeting mereka x jd. inilah perancangan ALLAH terbaik mgkn adk yg sukar nak bawa pergi prog krn kesibukan dlm study & tgjwb di kampus buat kami sukar bersama, hanya doa ku panjatkan agar diberi ruang2 utk bersama shbt2 nisa gombak.. selepas ni blh ye adk, ?? heh.. imah... thanks buat keputusan yg bijak.. dlm merancang.. good girl..Erm Nadiah.. adk yg baru ku kenali kakak pd mahirah.. hehe.. 1st time jumpa tp mcm kenal lama.. inilah tautan hati pd adk2 j.. moga ukhwwah dipelihara oleh ALLAH.. syukran ya ALLAH kurniakan diriku adk2 & shbt yg soliha. amin ..

Alhamdulilah dpt gak kami berfoto..sbg kenangan, KSH SYG ku hadiahkan buat mu teman utk simpan dan diingat dlm perjuangan, syukran adk 4 space yr time joint together with Me & Nisa Gombak :)
Kumpulan Naughty Girls..(Imah, Mahirah, Nadiah,alamak 2 org ni ana x sure coz tumpang work in). Huhu.. kena paksa main dpd AJK Nisa. Nak tak nak main jg,, kena sporting dgn teman2.. hah..camnile skill main bowling.. (mcm nak main bola tampar je.hehe..) yes.. kali ni ana dh upgradekan diri.. x nak jd Ratu Longkang... pointer ana semakin naik.. alhamdulilah.. berkat jg buku Motivasi kejayaan dpd Nisa Bowling Dr Fadhilah Kamsah.. Tq adk2ku semua Nisa Gombak. yr are the best:)
Disamping Ayahbonda tercinta.. yg sentiasa memerhatikan gelagat anak2 beriadah.. abah. jgn le dok termenung jauh . sure dlm kepala abah pk ada harapan ke anak2 ku menang ni ni pointer depa.. mak hanya tersenyum riang,, inilah pegubat hatiku.. trm ksh hidangan lauk, layanan mak sekeluarga pd ana ketika dlm kesibukan disini, Luv u umi, abi.. May ALLAH bless u:)

Markah adk2ku (Nadiah, Fifi, Dalilah).. amacam mak abah, blh tahan jg ye..


Juara Bowling dpd Putrajaya, 2009..TAHNIAH & SYABAS, moga kekalkan kemenangan ini. yg kalah ttp jg dibagi hadiah..

Yes dpt jg hadiah..cenderahati yg bermakna dpd Sumbangan Pustaka Negara sbg sokongan kpd Nisa Gombak..

Adik Fifi bersama K.Ujai..TAHNIAH dpt jg hadiah utk kenangan. Nisa Gombak tidak menghampakan kpd peserta yg tidak menang,semua pemain diberi hadiah cenderahati utk kenagan.

Sisi fotografi selepas tamat bowling Nisa, semua peserta menunjukkan jari tunjuk, ibu jari tanda Best laungan (BEST2.. Nisa Gombak THE BEST.. ) insya-allah panjang umur jumpa lagi..

Sesi fotografi bersma AJK Nisa Gombak yg telah bertungkus lumus menjayakan prg ini..TAHNIAH buat semua adk2 & shbt2 seperjuanganku..TAKBIR....ALLAHHUAKHBAR. Syukran Ya ALLAH kau permudahkan urusan kami...

haha.. inilah dia kenakalan adk2 & shbt2 ku.. tersenyum riang walaupun rasa dh xde tenaga sejak akhir2 ni.. banyk komitment & tugasan nak kena buat.. Next prog Insya-ALLAH jom Nun di Rmh Org Asli (23/5/2009, 5ptg) ... TARBIYAH le pula...

Tgh Dok PK nak makan dimana, bincang bersama shbt2. akhirnya kami mkn dkt area Tmn Melawati, restoran Thai... cari yg tmpt selesa..Syukran My luving Sis Dr Uzai.. yg support kami mkn tengahari.. huhu.. ana pasti pening kepala pk nk mkn pe waktu ptg2,mmg payah mkn nasi waktu panas terik, xde selera..

yes Hihi.. ni menu ana nasi udang jagung.. sedap tp krg pedas, dh brpa hr x jumpa nasi selera xde tp disbb mkn ramai2 terbuka selera:)

Doa dpd adk seperjuanganku Dekma, mg malaikat mengaminkan setiap doa.

Telatah teman2 sementara menunggu hidangan. Sesi taaruf dibuat pd adk2 j yg baru mengikuti Nisa Gombak. Ni foto slh 1 kumpulan bowling (Naughty Girls).. yg mengikuti ku.. syoknya dpt bawa mereka bersama.. jgn serik adkku semua.. ikut NIsa gombak prg lbh2 lagi ana yg suka angkut adk2...

cepat le m.cik hantar makanan kami terlalu lapor sgt ni.. tiba2.. semua kakitangan depa angkat piring & sapu tangan... tanpa makanan diberi, ana terus teringat cerita P. Ramle. Aik makanan x sampai lagi dh kena angkat pinggan.. bau pun x dpt lg ni.. ni yg beta murka... ini betui2.. kes cerita p.ramle.. shbt2 semua ketawakan ana...malunya... (hehe.. tiba2 lawak spontan).. Selepas Tamat prg kenangan terakhir ingin disemat di hati.

Alhamdulilah Den dh konyang.. walaupun makanan x pedas tp tebuka selera bila bersama teman2 seperjuagan lbh2 lg dgn adk2 j yg ssh sgt ana Nak bawa keluar..sapa tu ye?? Jgn mare gurau ..akak fhm situasimu:)

Hihi.. nile dia adk2 seperjuaganku mana pergi telatah, kenakalan mereka mencuit hatiku, terhibur hati seketika bila bersama, penat tp bila bersama semua hilang..

Ucapan ana 1st person kena berucap dlm sesi taaruf & penamat prg.. x buat pun ucapan betui2 adk2 sabotaj ana.. terima je le..Alhamdulilah dipanjat kesyukuran kehadrat ILAHI, program NISA BOWLING PIALA DATo' HASAN ALI telah berjaya dilaksanakan pd 17/5/2009, Flamingo Ampang. Terima ksh buat semua shbt2 seperjuangan yang telah bertungkus lumus memberi komitment yg sgt baik menjayakan prgram ini. Semoga dgn adanya prg ini akan bertambah ukhwah & misi visi kita dlm penyebaran dakwah tersampai pd adk2 remaja yg telah mengikuti prg bersama NISA GOMBAK. Penyertaan yang hanya terhad seramai 100 org/20 kumpulan.. tetapi masih ada jg insan2 yg berkunjung di flamigo ingin mnyertai b'sama, namun begitu pihak NISA Gombak tidak dpt mengambil terlalu ramai work in disbbkan masa diperuntukan adalah sehingga 2ptg. Insya ALLAH semoga akan diberi peluang kpd mereka yg tidak dpt bersama NISA GOMBAK. Buat adk2 yg baru mengikuti Nisa Gmbak hrp teruskan dgn penuh Istiqama utk sertai Nisa & semua prg yg telah diaturkan.. yang tak dpt ikuti adk2 seperjuanganku Kampus jgn menangis, sedih kt semua ada komitment yg hendak dibuat insya-allah mg bertemu prg lain pula.. (Yan kalu baca blog akak jgn sedih ye..hehe..) k setakat ini saya datin Sue berucap.. akhir sekali ana mohon maaf buat semua AJK, adk2 yg amat ana kasihi.. yg kenali ana spnjg ukhwwah terjalin.. yg baik dpd Allah DAN LEMAH DPD ANA SENDIRI. :(MAAF ZBTN..LUV U ALL COZ ALLLAH.. :)

"
BERHIBUR X SALAH TP SALAH PILIH HIBURAN BUAT DIRI JD BERSALAH"

Kenyang perut sonang hati, kenangan depan Restoran Thai.ILLALIQA'...



























































































































KEJOHANAN FUTSAL GOMBAK SETIA YB DATO HASAN ALI
















sALAM.. shbt2 YANG DAH PENAT BEKERJA, STUDY Bagai Nak Rak, DAH BORING JOM KITA RELEASED 10SION SAT UTK RIADAH BERSAMA DUN GOMBAK SETIA UTK SETAI FUTSAL:-

Tarikh : 23/5/2009
Tempat : Sport 7 Wangsa Maju
Masa : 8 : 00 am - 6pm

Yop apa tunggu lagi rebutlah pelung menjalinkan ukhwah bersama shbt2 GOMBAK. JUMPA di SANA!!!
Yuran : RM60

MUNAJAT & FORUM PERDANA PANEL YANG SGT MANTAP, YOP TURUN BERAMAI2..

























Salam dijemput semua sahabat sahabih ke Munajat & Forum perdana yang akan diadakan di:-

Tarikh : 23/5/2009
Tempat : Masjid Ar-Rahimah Tmn Greenwood
masa : 7:00 mlm

Datang le beramai2 meraikan majlis ilmu. Jgn kita terlalu sibuk urusan dunia sehingga kita lupa membekalkan diri dgn bekalan akhirat. Upgrade your Iman..SEBARKAN ...

SIMFONI KASIH TAUTAN HATI