Monday, July 12, 2010

Akhirnya Aku pergi Juga, Ya-ALLAH Engkau mengetahui segalanya..


Setiap detik masa berlalu bagi ana amat bermakna, kini kenangan bersama JKP Zon 11 hanya tinggal kenangan buat ana.

Berat juga kaki meninggalkan "pejabatku syurgaku" yang banyak meninggalkan kenangan pahit manis ana bersama sahabat2 JKP, namun apakan daya mungkin ini yang terbaik untuk Pengurusan JKP Zon 11 yang diterajui KZS.

Daripada jauh ana harap agar JKP Zon 11 terus maju kehadapan dan mendapat "the best services" pada rakyat.

Jumaat lepas merupakan hari terakhir ana clearkan kerja-kerja JKP. Hampir 7 mlm ana setledkan semua kerja pegnurusan JKP. Serah kepada ALLAH swt yang menentukan segalanya, kerana ana tidak mahu KZS susah hati, biarlah pemergian ana dengan memudahkan urusan dirinya dan dirinya mendapat ketenangan dalam menjalankan tanggungjawab menerajui JKP Zon 11 ini dengan sebaiknya.

Alhamdulilah dipanjat kesyukuran kepada ILAHI dalam kesuntukan masa ana diberi kesempatan oleh ALLAH swt untuk menerbitkan Buletin JKP Zon 11 Edisi 2 dengan bertemakan "Merakyatkan Informasi JKP Zon 11".


Buletin tersebut telah diterbitkan pada awal Julai, 2010. Akhirnya hasil penulisan ana yang banyak kelemahan ini dapat diterbitkan juga, terima kasih ya-ALLAH atas pertolongan mu diberi kekuatan untuk terus bermujahadah dan menjalankan tanggungjawab ana disini, terima kasih juga buat KZS yang begitu memahami keadaan diri ana.. cuma ana sahaja sering membuatkan dirinya terluka sehingga terjadinya begini.. ya-ALLAH ampunilah dosa hambamu ini jika hambamu ini bersalah...:( Namunpun begitu kasih sayang ana padanya sebagai Pimpinan ana tetap seperti dulu juga.. walaupun ana tidak layak menerimanya.. Ksh sayang krn ALLAH, mg diredha olehNya..


Alhamdulilah.. segala urusan ana dimudahkan sebelum ana meniggalkan JKP Zon 11 setidak2nya ana dapat menerbitkan Buletin dalam memberi khidmat masyarakat yang diterajui oleh KZS dan ana sebagai P.A nya yang mungkin tidak sehebat orang lain.. ana akui itu semua..tetapi akan ana perbaiki diri dan kelemahan ini sebaiknya, insya-ALLAH..

Pertama kali bila ana diberi peluang untuk berkhidmat sepenuhnya dalam kerja jemaah untuk membantu pengurusan MPS ana nekad akan cuba membantu dirinya dengan kemahiran yang ana ada yang diberikan oleh ALLAH swt pada ana, yang mungkin tidak sehebat orang lain, tetapi apa yang ALLAH swt berikan ana terlalu bersyukur dan akan cuba membantu dirinya, insya-ALLAH.

Itu janji ana semasa ana diterima sebagai P.A Ahli Majlis, insya-ALLAH ana akan buat terbaik dalam menaikkan pentadbiran PAS.

Tetapi dalam kita membuat kerja kadangkala kita tidak lepas melakukan kesilapan. Ana akui diri ana yang banyak kelemahan, setiap manusia ada kelemahannya dan diberi peluang untuk perbaiki diri kearah kebaikan tetapi...


Tidak mengapalah, ALLAH swt itu maha mengetahui apa yang terjadi sebenarnya. Ana tidak berkecil hati namun ianya menjadi ana lebih matang berfikir dan berhati-hati dalam semua perkara.. terima kasih buat sahabat2 dan KZS yang banyak memberi tunjuk ajar dalam segala urusan. Insya-ALLAH ana akan belajar itu semua dan buat yang terbaik dari masa akan datang.
Semoga pemergian ana akan digantikan insan yang lebih baik dalam semua aspek, dan sentiasa menjadi tulang belakang kepada KZS. Semoga dirinya diberi kekuatan dalam mentadbir JKP Zon 11, insya-ALLAH ana sentiasa doakan yang terbaik untuknya dan semua sahabat2 JKP yang menerajui kawasan ini.

Moga pertemuan dan perpisahan bersama sahabat2 diberkati olehNya, semoga amalan dan sumbangan ana yang tidak seberapa ini di Zon 11 diterima oleh ALLAH swt.

Semoga ALLAH gantikan ana rezki yang lebih baik dan bertemu sahabat2 yang solih dan soliha.. memahami antara satu sama lain, sesungguhnya ALLAH swt mengetahui apa yang terbaik untuk hambanya.. Munajat seorang hamba tidak pernah terputus..alhamdulilah diperkenankan segala doa hambanya...berpegang teguh dengan Al-Quran dan yakin dengan pertolongan ALLAH swt, insya-ALLAH, disitu ada barakahnya dengan solat dan sabar..


Teringat kata2 Tok guru Nik Aziz "hargailah setiap kerja dan pandangan orang lain kerana itu adalah ilham daripada ALLAH swt padanya, jgn kita memandang remeh setiap pandangan orang." So disitulah ana berpegang dengan kata2 dalam menerima pendapat adk2 jemaah dan sahabat2 ana..

So apa yang berlaku ALLAH mengetahui segalanya, mereka merancangan ALLAH juga merancang untuk hambanya..moga perjalanan ana seterusnya diberkati olehNya, meskipun tidak berkhidmat di JKP, Namun ana harap diberi kesempatan meneruskan pena untuk berkarier untuk sahabat2 ana yg diamanahkan dalam Ahli Majlis dan pimpinan.. jika mereka masih perlukan khidmat ana lagi..


Perjalanan ini sangatlah jauh dan akan diteruskan tanggungjawab sebagai khalifah untuk meneruskan pena ini dalam membantu menyebarkan risalah kepada rakyat, insya-ALLAH..


Ana teringat kata2 kartunis zunar semasa p.raya hulu selangor "Mereka boleh buang, jatuhkan saya, rampas penulisan saya tetapi mereka tidak boleh matikan pemikiran saya, saya akan terus sebarkan politik kotor UMNO/BN kepada rakyat," alhamdulilah jiwa seorang penulis yang terlalu kental dalam mengarang.. so disitu ana mengambil semangat daripadanya.. untuk meneruskan tanggungjawab ana.. semoga dimudahkan urusan..amiinn ya rab..

Kehadirannya memberi sinar pada ana, kini memulihkan semangat ana saat ana berduka , terima kasih ya-ALLAH mengirimkan ana insan2 yg berhati mulia membantu hambamu..ana akan membantu dirinya dengan sebaiknya..insya-ALLAH..


Syukran juga tidak terhingga buat bonda yang amat ana kasihi sentiasa mendoa dan merestui tugasan ana.. dan semua shbt2 seperjuangan di Cawangan Tmn Selayang yang tidak jemu2 mendoakan kejayaan ana untuk mendapat rezki yang lebih baik.. doa dan yassin hajat kalian amat ana hargai..moga ALLAH swt layak membalasnya...

Semoga ALLAH berkati ana ditempat ini dan ana harap perlindungan ALLAH diberi setiap langkah ana lalui.. "Berbuat baik kepada semua orang meskipun kejahatan dibalas, kata2 tok gurtu Hadi Awang.." ana akan buat terbaik dengan pengalaman yang telah ana lalui dan harus lebih berhati2 dalam semua aspek selepas ini..andai ana terlupa semoga teguran kasih syg ALLAH diberi..


Ya-ALLAH maradhatillah..suatu sudah tiba masanya nanti kita kembali kepadanya juga, disitulah amal perbuatan kita dibentangkan oleh ALLAH swt satu persatu walaupun sekecil zarah.. dia maha mengetahui isi hati hamba2nya..

KZS doaku sebagai adk jemaahmu sentiasa bersama,s emoga ALLAH merahmati setiap langkahmu dan dimudahkan urusan seterusnya.. amiin ya rab..

No comments:

Post a Comment

SIMFONI KASIH TAUTAN HATI