Friday, April 26, 2013

Di sebalik Insan Bernama Datuk Seri Anwar IbrahimTiap kali di pasangkan video kehidupan mama dan papa, air mata sering menjadi teman. Keperitan kezaliman yang di lalui amat perit. Mama, papa dan adik-adik sering di uji sehingga kini. 

Berbagai fitnah di lontarkan kepada mama, papa sekeluarga namun hati mereka begitu kental menghadapinya. 

"Sungguh Allah tidak menguji umatnya melainkan mengikut kemampuan yang ada dalam dirinya". 

Semoga keperitan, kezaliman yang telah di lalui oleh mama papa dan adik2 yang di lakukan oleh pemerintah yang zalim (UMNO-BN) sentiasa jadi pengajaran pada kita semua. 

Dan buat keluarga ku ini, semoga di sebalik sejarah hitam dilalui tidak pernah terpadam dalam hati dan sentiasa jadi pengajaran. Moga ia juga mengajar diri kita apabila berada di atas usah kita bangga diri, sentiasa membantu rakyat tanpa kira perkauman, membela rakyat yang di zalimi dan sentiasa berlaku adil. 

Sikap ini seharusnya menjadi pakaian setiap orang mukmin kerana inilah tuntutan Allah kepada ummatnya. Usah kita menzalimi orang lain, dan ingatlah semua yang kita miliki adalah sementara waktu sahaja. 

Sekilas coretanku buat mama, papa dan adik-adik yang di kasihi. Moga kejayaan dan perlindungan sentiasa diberi kepada kalian.

Aku bangga dengan mama, papa dan adik2.. ya kami anak pejuang.

Anakanda,

Khaulah Azwar

No comments:

Post a Comment

SIMFONI KASIH TAUTAN HATI