Tuesday, February 21, 2012

Panas!! Bukti Terbaru Penerima BR1M Dapat Surat Tuntutan Income Tax

Bantuan diminta isi borang dari jabatan INCOME TAX supaya income tax senang nak jejak alamat terkini rakyat Malaysia. Bila duit dah lulus dan kita fikir akan tuntut duit tu kat mana mana pejabat INCOME TAX rupa- rupanya kena jumpa juak juak BN jugak.dah nampak dah belang umno nih nak wayang apa sebenarnya.

Bila memberi wang,amik kat UMNO,dia pikir wang tu hasil dari Najib agaknya.

1 penghinaan kepada rakyat bila dilakukan sebegini
Tahukah anda,pemimpin BN memerhatikan korang beratur tu dari tingkap pejabat berhawa dingin , berpeluk tubuh sambil ketawakan kalian?

Ada yang pengsan kerana beratur terlalu lama

Harus kita ingat.Susah payah kita beratur semata mata nak dapatkan RM500 ni sebenarnya permulaan.Kerajaan hanya beri rakyat sekali aja RM500,namun INCOME TAX akan kejar kita SETIAP TAHUN.Mereka menggangap kita punya pendapatan seolah olah tetap sedangkan pekerja yang gaji pokok RM450 dan di campur elaun dan macam macam elaun tak sampai 1000 sebulan juga dikenakan INCOME TAX !!!

Kisah ni benar dan memang dah dijangkakan akan berlaku.Ini adalah temubual penulis dengan mangsa BR1M..Kalau dia dapat surat dari INCOME TAX,tak mustahil beratus ribu lagi bakal mendapat surat tuntutan seperti ini.

Dengan kerja yg tak menentu.sebulan basic RM450.tanggungan anak 4 orang. total gaji + - elaun tinggal RM400..

Layakkah gaji sedemikian dikenakan TAX?
Minta bantuan Rakyat 1 Malaysia dengan harapan dapat meringankan beban. Seminggu selepas dapat bantuan surat income tax sampai.DEPA TUNTUT BAYAR RM350

Bila surat tu sampai,mangsa pergi ke pejabat Income TAX Klang dan bertanya ..

"Kenapa saya dikenakan income tax sedangkan gaji saya tak sampai RM1000 pun sebulan??..tolak tolak tinggal 450 sebulan."kata mangsa kpd pagawai bertugas.

"owhh ini semenjak dulu kamu kerja tak pernah submit form.jadi kamu kena bayar jugak.tak ada tolak ansur mesti bayar walaupon sebulan RM50.sampai habis!!" kata pegawai income tax dgn bongkaknya.
Bukti Income Tax dapat maklumat dari
pengisian borang BR1MInilah tujuan bantuan tu diberikan..

MAKA UMPAN TELAH MENGENA,KERAJAAN BAGI CUMA SEKALI RM500 TAPI INCOME TAX AKAN KENAKAN KITA TIAP TIAP TAHUN..

No comments:

Post a Comment

SIMFONI KASIH TAUTAN HATI