Friday, August 27, 2010

Alhamdulilah diberi Kesempatan untuk meneruskan Kehidupan ini


Alhamdulilah dipanjat kesyukuran kepada ALLAH swt kerana hari ini merupakan cuti umum beberapa negeri smpena menyambut Nuzul Al-Quran dimana sejarah ISLAM terukir dengan Al-Quran di turunkan.

Sempena Nuzul Al-Quran ia memberi makna pada ana untuk tahun ini dimana secara kebetulan ia merupakan hari Ulangtahun ana yang jatuh pada hari Jumaat juga..

Alhamdulilah.. sujud syukur kpd ALLAH swt tanda berterima kasih kepadaNya yang memberi peluang utk ana meneruskan kehidupan yang banyak ujian dan rintangannya.

Dikesempatan yang ada ana manfaatkan masa cuti dengan menziarahi pusara ayahanda ana yang telah pulang kerahmatuallah.

Sungguh pantas masa berlalu kini genap 3 tahun arwah abah pergi meninggalkan kami semua. Ana bawa anak buah ana yang sentiasa menjadi body guard ana… kami membersih pusara abah..

Setitis demi setitis airmata ana mengalir mengigati arwah. Terlalu rindu padanya.Al-fatiha dan bacaan surah yasin dihadiahkan untuk dirinya dan umat ISLAM yang telah pulang kerahmatuallah. Semoga roh mereka ditempatkan di dalam golongan orang yang beriman dan beramal soleh.

Disebalik kesedihan terselit 1 kegembiraan. Dengan izin ALLAH, Alhamdulilah diberi peluang untuk ana meraikan ulangtahun ana bersama anak yatim piatu, warga emas dengan doa selamat yang telah dibacakan oleh Y.b Dato’ Dr Hasan Mohamed Ali, Exco Kerajaan Negeri Selangor/ADUN Gombak Setia.

Tersentuh hati ana apabila doa dibacakan, semoga doa tersebut dimakbulkan ALLAH swt hendaknya. Terima Kasih kepada beliau bersama semua yang hadir dan tidak lupa juga kepada pengikut-pengikut beliau yang setia bersamanya.

Sumbangan Wang dan persiapan Hari Raya telah disampaikan oleh Y. B Dato' Hasan dengan kerjasama Badan NGO WIRDA. Semoga sumbangan diberi dapat meringanakan kepada mereka untuk membuat persiapan hari raya nanti.

Semoga ALLAH memberkati diri Y. B Dato’ Hasan bersama ahli keluarganya. Diberi kekuatan dalam meneruskan tanggungjawabnya sebagai pimpinan..Terharu dengan apa yang dilakukan walaupun secebis doa dipanjatkan. Sedikit sebanyak terubat juga hati ini apabila diri yang sudah kehilangan seorang Ayah.

Ya-ALLAH ramatilah usiaku terimalah amal ibadahku, dan berkati kehidupanku, Amiin ya rab. Majlis bersurai Jam 8 selepas solat be jemaah. Ana bergegas nak pulang kerumah untuk bersama ahli keluarga ana untuk meraikan majlis di luar pula.

Sebelum ana meraikan majlis ini bersama keluarga, ana hantar makanan di surau TMNS untuk bersama meraikan sahabat-sahabat jemaah surau disini, alhamdulilah walaupun rasa penat dengan buat persiapan masak tapi hati cukup puas apabila dapat menjamu anak-anak yatim piatu, warga emas dan jemaah surau. Moga ALLAH terima amal ana. Ya-ALLAH terima kasih atas segalanya..No comments:

Post a Comment

SIMFONI KASIH TAUTAN HATI