Wednesday, June 9, 2010

Ceramah ‘Yahudi dan Judi’ dipindah ke Stadium Selayang

GOMBAK, 8 Jun: Ceramah ‘Yahudi dan Judi’ yang melibatkan pemimpin utama Pakatan Rakyat di Kompleks Muhibah Taman Bolton, di sini, malam ini dihalang pihak keselamatan dengan alasan dibuat di tempat terbuka.

Majlis yang sepatutnya dibuat di sebuah dewan tidak dapat diadakan kerana pihak penganjur tidak mendapat kuncinya.

Ekoran itu, beberapa orang ditahan iaitu dua anggota Unit Amal, Alfian dan Damanhuri, Ketua Pemuda Selangor, Ustaz Hasbullah dan Ketua Pemuda Gombak, Ustaz Sharhan.

Mereka dibawa ke Ibu Pejabat Polis Daerah Gombak di Selayang.

Majlis ceramah yang melibatkan Presiden PAS, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang, Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim, Timbalan Pengerusi DAP, Dr Tan Seng Giaw dan Datuk Mahfuz Omar dipindahkan ke Stadium Selayang.

Turut menyampaikan ceramah ialah sukarelawan misi bantuan kemanusiaan Gaza yang ditahan tentera rejim Israel iaitu Mustafa Mansor (Mapim) dan Jamuliddin Elias (Yayasan Amal) pada majlis yang dipengerusikan oleh Ketua Penerangan PAS Pusat, Ustaz Idris Ahmad itu.

Walaupun tempat ceramah terpaksa dipindahkan pada malam ini juga dalam jarak lebih kurang 15 kilometer, namun sekitar 5,000 orang sudah berada di dalam stadium pada kira-kira jam 10.30 malam ini.

Khaulah Said : Sabar dalam ujian buat semua akhie gombak.. tarbiyah ALLAH pada kita semua.. insya-ALLAH pertolongan ALLAH di beri.. jadikan ia satu kekuatan dalam menghadapi musuh2 ALLAH..

Ana bersama shbt2 JKP tak dapat menghadirkan diri krn terpaksa pindahkan barang2 pej yang telah pun siap namun hati kami melonjak2 nak siapkan semua kerja dan pergi ke ceramah tersebut namun keadaan benar2 tak mengizinkan.

Dalam kekalutan mengemas pej tu kami dikhabarkan pemuda, unit amal gombak ditahan.. pemuda JKP semua berkumpul pej ana,.. semua memasanga strategi & nekad utk ke Selayang sebagai sokongan.. Hati kami geram apabila sahabat2 kami ditahan, namun kami yakin pertolongan ALLAH diberi kepada mereka.. krn mereka adalah insan2 terpilih oleh ALLAH yang sangat mantap dalam dunia perjuangan.. TAKBIR.. ALLAHHUAKHBAR..

Erm.. Ustazah Wani sabar dengan berita Uts Hasbullah kena tahan,

Alfian : Maiz yang sarat mengandung.. semoga tidak melatah dengan apa yang berlaku, ana yakin adk2 ana sudah mantap dengan perjuangan yang banyak mehnah & tribulasinya..

Utz Sharhan, Damanhuri.. semoga kalian sentiasa menjadi contoh kepada pemuda2 gombak utk teruskan perjuangan ini..moga tidak terdetik dihati untuk menarik diri apabila ditahan, anggap ini didikan ALLAH pada kalian.. insya-ALLAH.. semoga ujian diberi ada hikmahnya dan kami semua sentiasa doakan kalian terus tabah..amiin ya rab..

No comments:

Post a Comment

SIMFONI KASIH TAUTAN HATI