Saturday, April 10, 2010

Khalid Kesal Tohmahan Media Arus Perdana Berhubung Isu Pemberian Tanah

Tohmahan kononnya pemberian hak pemilikan tanah oleh kerajaan negeri Selangor kepada rakyat Hulu Selangor adalah gimik politik meraih undi dibidas Menteri Besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim.

Beliau berkata pemberian tanah ini adalah sebahagian dari rancangan Merakyatkan Ekonomi Selangor yang dilancarkan dua tahun lalu.

Beliau tidak mahu mengikut cara Umno Barisan Nasional yang hanya memberikan tanah setiap kali tiba pilihanraya kecil untuk memikat pengundi.

Kerajaan Negeri Selangor membuat perancangan jangka panjang bagi memastikan ia dapat dijalankan di seluruh Selangor bukan hanya di tempat-tempat tertentu sahaja.

Tan Sri Khalid melahirkan kekesalan dengan tohmahan yang dilemparkan media arus perdana dan berkata Umno-BN seharusnya mengiktiraf usaha Pakatan Rakyat menyerahkan hak tanah kepada penduduk miskin, yang kebetulannya majoriti Melayu.

Beliau menolak kenyataan yang mengatakan Kerajaan Negeri Selangor hanya membuat gimik politik tapi bersetuju dengan kenyataan beliau mengambil kesempatan menggunakan program MES bagi menyelesaikan masalah di Hulu Selangor.

Malah, terang beliau, Barisan Nasional tidak melakukan banyak perubahan setelah lebih 50 tahun menerajui negeri Selangor.

No comments:

Post a Comment

SIMFONI KASIH TAUTAN HATI